Росія порушила суверенітет і територіальну цілісність України, — президент Словаччини

Петер Пеллегріні. Фото: un.org

Росія порушила основоположні принципи міжнародного права, коли вдерлася в Україну. Про це заявив президент Словаччини Петер Пеллегріні під час виступу на Генеральній асамблеї ООН, повідомляє FREEДОМ.

Він зазначив, що Україна легітимно обороняє свою територію і свій народ відповідно до міжнародних норм.

“У безпосередній близькості від Словаччини, в Україні вже майже 1 000 днів триває війна через агресію Росії, яка порушила такі основні принципи міжнародного права, як суверенітет і територіальна цілісність. Щодня ця війна продовжує руйнувати життя, інфраструктуру та майбутнє українських чоловіків і жінок. Настав час почати шукати мирне, стійке і справедливе завершення цієї війни на основі принципів міжнародного права і Статуту ООН”, — сказав у своїй промові Петер Пеллегріні.

Читайте також: Припинення транзиту російської нафти “Лукойл” через Україну: експерти проаналізували негативну реакцію Угорщини та Словаччини

Нагадаємо, Словаччина не підписувала на полях саміту НАТО у Вашингтоні Український договір (Ukraine Compact), який гарантує Києву підтримку.  Документ також не стали підписувати Албанія, Болгарія, Угорщина, Греція, Північна Македонія, Румунія, Туреччина, Хорватія і Чорногорія.

Прямий ефір