Захищають Керченський міст бочками з-під огірків: про ефективність бонових загороджень окупантів висловився спікер ВМС ЗСУ

“Захисні” споруди окупантів у Криму. Фото: Telegram/"Крымский ветер”

Російські окупанти в Криму продовжують споруджувати бонові загородження біля Керченського (Кримського) мосту. Для цього вони використовують бочки, зокрема з-під огірків, привезених з Індії. Про це раніше повідомив Telegram-канал “Крымский ветер”. Крім того, російські загарбники посилюють ППО в районі цього об’єкта, щоб максимально захистити його з повітря. Про це в ефірі телеканалу FREEДОМ сьогодні, 25 вересня, сказав речник ВМС ЗС України, капітан 3-го рангу Дмитро Плетенчук.

“Що стосується ППО навколо так званого Керченського мосту, і ми можемо це підтвердити, там дійсно установок дуже багато. І дійсно вони докладають максимум зусиль для того, щоб цей об’єкт захистити з повітря”, — сказав Плетенчук.

На його думку, росіян не так цікавлять події в їхній власній країні, зокрема на Курщині, як те, що відбувається на лінії фронту в Україні та безпосередньо біля Керченського мосту.

“З огляду на останні події, які розгорталися безпосередньо на території Російської Федерації (Курська операція ЗСУ, — ред.), ми можемо бачити розстановку пріоритетів. І вона нам говорить про те, що для них дійсно важливіше те, що відбувається на лінії фронту в Україні, ніж те, що відбувається на лінії фронту в Російській Федерації. Те, що відбувається навколо Кримського мосту, важливіше, ніж те, що відбувається навколо їхніх складів на території РФ. Тобто ця імперська забаганка в них, насправді, стоїть на першому місці, не звертаючи уваги на військову доцільність цього процесу”, — акцентував речник ВМС.

Щодо бонових загороджень, які окупанти споруджують для захисту Керченського мосту, то, каже Плетенчук, це радше засіб самозаспокоєння.

“Насправді, колгосп — наше все. І, звісно, коли прилітає завдання з Москви про те, що треба щось зробити, як правило, тут уже голь на вигадку хитра. Так, вони будуть використовувати все, що у них є під рукою. Бочки — значить, бочки з-під огірків. Їм головне — поставити галочку”, — зазначив гість ефіру.

Він не виключає, що на ці на бочки росіяни списали чималу кількість грошей, а використати треба було якісь буї чи інші засоби.

“Складно, насправді, зорієнтуватися в їхніх системах інженерних. Але основне завдання — надати плавучість цій конструкції для того, щоб не міг проскочити український дрон. Що стосується ефективності, немає таких парканів, які не можна подолати, особливо в морі. І, в принципі, деякі кейси, які мали місце в самому Криму безпосередньо на місцях стоянки катерів, є підтвердженням цих слів. Бонове загородження — це, здебільшого, для самозаспокоєння, звичайно ж”, — резюмував Плетенчук.

Читайте також: Не кожна конструкція в морі може витримати сезон штормів, — речник ВМС ЗСУ про Керченський міст

Як повідомлялося раніше, залізничні пороми росіяни в окупованому Криму замінюють на морські баржі.

Прямий ефір