Арсенал у Торопці більше не забезпечує російське угруповання “Північ” — про наслідки атаки дронів розповів Братчук

Вибухи на складі в місті Торопець. Скріншот: x.com/TheDeadDistrict

Великий арсенал, який забезпечував щонайменше російське угруповання “Північ”, було уражено внаслідок атаки БпЛА в Торопці Тверської області РФ. Про це сьогодні, 19 вересня, в ефірі телеканалу FREEДОМ розповів речник Української добровольчої армії “Південь” Сергій Братчук.

“Ми бачимо, що це дійсно рекордна поразка не просто складу, а бази центрального підпорядкування — 107-та база ракетно-артилерійського управління Міністерства оборони Російської Федерації. Це не просто серйозна база, це великий арсенал, який забезпечував щонайменше угруповання “Північ”, яке оперує зокрема, на Курському напрямку, на Курському фронті. Цілком імовірно, що ті накопичені там боєприпаси до вчорашнього дня, теж мали використовуватися на інших ділянках фронту. Принаймні ті ракети, про які ми можемо говорити сьогодні, — це північнокорейські КN-23, “Іскандери”, “Гради”, — все те, що справді використовувалося б на всій території України”, — сказав спікер.

Братчук наголосив: судячи із супутникових знімків, масштабна пожежа триває, і можна говорити про великі втрати для Росії.

Він переконаний, що “далі буде” — подібні удари по російських складах боєприпасів будуть повторюватися.

“Упевнений, що це дійсно тільки початок. Ба більше, у нашій розвідці вже говорять про те, що чергові атаки готуються. Ми ж прекрасно розуміємо, що це не зусилля одного дня, це зусилля щонайменше трьох структур — і Сил спеціальних операцій, і Служби безпеки України, і Головного управління розвідки. І, власне, якщо говорити про силу детонації, про силу вибуху… Дуже коротка історична довідка. Серпень 1945 року, коли американці скинули атомну бомбу “Малюк” в Японії, то це було 15 кілотонн. Сьогодні ми можемо говорити про те, що Торопець — це база, де було 30 тисяч тонн боєприпасів, відповідно, 30 кілотонн”, — сказав Братчук.

Читайте також: Ракети для установок “Град”, С-300, С-400 та інші: які снаряди могли бути на підірваному складі у Тверській області

Раніше повідомлялося, що в місті Торопець Тверської області Росії загорівся склад із боєприпасами. Місцеві жителі публікують відео з масштабною пожежею та детонацією вибухових речовин. Влада регіону заявила, що пожежа і детонація виникли внаслідок “падіння уламків БпЛА”.

Прямий ефір