Обмеженість РФ у використанні валют відбивається на її економіці та свідчить про ефективність санкцій, — О’Салліван

Рупії. Фото: gettyimages.com

Вимушена необхідність для Росії використовувати валюти країн, які не приєдналися до санкцій, та з якими вона веде торгівлю, позначається на російській економіці й свідчить про ефективність обмежень. Про це сьогодні, 18 вересня, під час виступу в Центрі європейської політики в Брюсселі заявив спеціальний посланник Європейського Союзу з санкцій Девід О’Салліван, повідомляє спеціальний кореспондент FREEДОМ в Європі.

Він прокоментував інформацію, що Росія в результаті угод з Індією отримала значну кількість рупій, за допомогою яких може закуповувати необхідне їй обладнання в третіх країнах. Раніше газета Hindustan Times повідомляла, що Росія вклала мільярди рупій в індійські акції та інші активи, а також в інфраструктурні проєкти в країні.

“Насправді росіяни не так вже й багато хочуть купувати в індійців, і вони застрягли з горою рупій, які їм не особливо потрібні. Наскільки в індійської влади дійсно є технології, які могли б становити інтерес, — можливо, це те, що потрібно вивчати далі… Але я думаю, що одна з проблем для Росії полягає саме в тому факті, що вони це роблять. Частина доходу, який вони отримують від своїх поточних продажів нафти та газу, надходить у валютах, які насправді не такі зручні для них, як їм хотілося б. І я думаю, що це ще один виклик для російської економіки. Але, звісно, у мене буде кілька цікавих дискусій з індійськими колегами наступного місяця, коли буду там”, — сказав О’Салліван.

Читайте також: Росії не варто сподіватися, що Індія порушуватиме санкційні обмеження — аналіз економіста

Раніше економіст Олег Пендзин розповів, що російські експортери та імпортери зараз можуть оперувати тільки досить обмеженою кількістю валют.

Прямий ефір