Що сильніше Путін відчуватиме військовий, дипломатичний, економічний тиск, то швидше він піде на переговори, — Фесенко

Володимир Фесенко. Фото: ukrinform.ua

У вересні планується зустріч президентів США та України, на якій Володимир Зеленський і Джозеф Байден обговорять план перемоги Києва. Для реалізації цього плану необхідні військовий, дипломатичний та економічний тиск на Росію для того, щоб Москва пішла на мирні переговори з урахуванням позиції Києва. Про це сьогодні, 15 вересня, в ефірі телеканалу FREEДОМ розповів політолог Володимир Фесенко.

“Очікування дива, що Сполучені Штати Америки щось зроблять і війна припиниться, немає. Мені здається, у самого Зеленського немає завищених очікувань. І він дав зрозуміти, що йдеться про такі дії, як посилення України й примус Володимира Путіна до реальних мирних переговорів”, — сказав він.

Україні необхідний дозвіл на удари західною зброєю по території Росії та посилення економічного тиску на Росію. Політолог наголосив, що в такому випадку важливий і дипломатичний тиск за участю глобального Півдня.

“Зняття обмежень на використання західної далекобійної зброї для ударів по російській території — це один із головних пунктів. Напевно, серед пунктів цього плану є посилення економічного тиску на Росію. І це не тільки санкції. Природно, йдеться і про дипломатичний тиск, зокрема з використанням позицій країн глобального Півдня для того, щоб ті ж Китай, Індія не просто говорили про мир, а щоб вони підштовхували Путіна до реальних мирних переговорів”, — пояснив він.

Військова підтримка партнерів України — найголовніший аспект для примусу Росії до справедливого миру.

“Найголовніше — це максимальне збільшення військової підтримки України. Чим сильніше Путін відчуватиме військовий тиск з боку України, економічний тиск з боку країн Заходу, тим швидше він піде на переговори”, — резюмував Фесенко.

Читайте також: “Зробить Україну сильнішою”: деякі подробиці плану перемоги повідомив Зеленський

Прямий ефір