10 млн євро виділить Литва для виробництва української далекобійної зброї

Рустем Умєров і Гітанас Науседа. Фото: x.com/GitanasNauseda

Литва профінансує виробництво української далекобійної зброї. Про це сьогодні, 11 вересня, у Києві домовилися міністр оборони України Рустем Умєров і литовський президент Гітанас Науседа, повідомляє Міністерство оборони України, інформує FREEДОМ.

Умєров і Науседа підписали меморандум про співпрацю Вільнюса і Києва в оборонній сфері. Як зазначив глава українського військового відомства, 10 млн євро, які надасть Литва, допоможуть Україні більш ефективно захищатися від російської агресії.

“Литва надає 10 млн євро для фінансування наших далекобійних можливостей, зокрема ракети-дрона “Паляниця”. Це величезна підтримка, яка допоможе Україні ще більш ефективно захищатися. Литва вже допомогла Україні на 2% від власного ВВП, і прагне продовжити цю підтримку на рівні 0,25% ВВП країни щорічно”, — заявив Рустем Умєров.

“Зайнятість в оборонній промисловості зростає, а високі технології та інженерія допомагають розробляти сучасні бойові рішення”, — прокоментував підписання договору в соцмережі Х Гітанас Науседа.

Читайте також: В Україні триває саміт Кримської платформи — заяви (ВІДЕО)

Нагадаємо, президент Литви прибув 11 вересня до Києва для участі в саміті міжнародної Кримської платформи.

Прямий ефір