Після подій у Курській області весь світ побачив, що декларованих Путіним “червоних ліній” не існує, — Гудков

Дмитро Гудков. Фото: Facebook

Події в Курській області Росії показали всьому світу, що Володимир Путін не готовий застосовувати радикальні заходи, попри постійні погрози та шантаж країн Заходу. Російський диктатор керуватиметься власними “червоними лініями” тільки в разі загрози втратити владу. Таку думку сьогодні, 11 вересня, в ефірі телеканалу FREEДОМ висловив російський опозиційний політик, колишній депутат Держдуми РФ Дмитро Гудков.

“Я думаю, що після подій у Курській області весь світ побачив, що тих декларованих Путіним “червоних ліній” не існує. Це не означає, що в голові у Путіна цих “червоних ліній” немає. Вони вмикаються рівно тоді, коли Путін відчуватиме, що він втрачає владу”, — сказав він.

Застосування ядерної зброї смертельно небезпечне для режиму і самого Путіна. Країни Заходу повинні звернути на це увагу і зробити відповідні висновки, впевнений опозиціонер.

“Безпрецедентні заходи, пов’язані із застосуванням ядерної зброї, — це смертельно небезпечно для Путіна. Якщо він відчуває, що контролює ситуацію в країні, владу не втрачає, тоді він не буде ніякі кнопки натискати. Я думаю, що цей принцип працює за будь-яких умов. Події на території Курської області не спричинили застосування радикальних заходів. Ба більше, Путін навіть не називає війну війною. Він боїться піти на нову хвилю мобілізації. Отже, цих “червоних ліній” немає. Країни Заходу повинні зробити з цього якийсь висновок”, — пояснив він.

Читайте також: Це акцентує небезпеку, яку війна Путіна в Україні несе для всієї Європи, — Кірбі про падіння російських дронів у країнах НАТО

Прямий ефір