Це акцентує небезпеку, яку війна Путіна в Україні несе для всієї Європи, — Кірбі про падіння російських дронів у країнах НАТО

Джон Кірбі. Скріншот: uatv.ua

Війна, яку розв’язав російський диктатор Путін проти України, вкотре акцентує небезпеку для всього Європейського континенту. Про це 9 вересня, коментуючи порушення бойовими дронами РФ повітряного простору Латвії та Румунії, заявив координатор зі стратегічних комунікацій Ради національної безпеки США Джон Кірбі, повідомляє FREEДОМ.

“На жаль, це не нове явище. Це відбувається внаслідок розв’язаної Росією війни проти України, коли фрагменти ракет або безпілотників потрапляють у повітряні бої та падають на території сусідньої країни. Ми уважно стежимо за цим. І це лише акцентує небезпеку, яку війна Путіна в Україні несе для всього Європейського континенту. І ландшафт безпеки змінився. Не змінюється, не зміниться, а вже змінився. Саме тому ми робимо все можливе для того, щоб Україна могла захистити себе”, — зазначив Кірбі.

Читайте також: Країни, повітряний простір яких перетинають безпілотники РФ, мають право на жорстку відповідь, — Левусь

Нагадаємо, 7 вересня на сході Латвії впав російський ударний безпілотник. Також кілька безпілотників, які атакували Україну напередодні, порушили повітряний простір Румунії.

Прямий ефір