Вірменія та ЄС розпочали переговори про безвізовий режим

Прапори ЄС і Вірменії. Фото: gov.am

Вірменія розпочала переговори з Європейським Союзом щодо лібералізації візового режиму. Про це сьогодні, 9 вересня, повідомили на офіційному сайті уряду Вірменії, повідомляє FREEДОМ.

Прем’єр-міністр Вірменії Нікол Пашинян провів зустріч із делегацією Євросоюзу, на якій було ухвалено рішення про підтримку Єревана Європейським фондом миру. Як зазначив Пашинян, зараз у Вірменії активно точаться дискусії щодо можливості вступу країни до ЄС.

“Початок діалогу щодо лібералізації дозволів на в’їзд є чіткою демонстрацією нашого зобов’язання сприяти співпраці та мобільності з Вірменією. Це крок до зближення народу Вірменії та ЄС та визнання зусиль Вірменії, що зростають, щодо зміцнення зв’язків та спільних цінностей з ЄС”, заявив віцепрезидент Європейської комісії Маргарітіс Схінас.

Зі свого боку віцепрем’єр-міністр Вірменії Мгер Григорян зазначив, що Єреван високо цінує рішучість ЄС та його держав-членів наблизити контакти між суспільствами та громадянами.

“Ми розглядаємо цей процес як стратегічний порядок денний для модернізації сфер міграції, пересування людей та управління кордонами, визнаючи, що в цьому напрямку необхідні постійні зусилля та цілеспрямована робота”, — сказав він.

Читайте також: Вірменія відвертається від Кремля та зближується із Заходом (ВІДЕО)

Прямий ефір