Приховану мобілізацію в Криму розпочала Росія, — Генштаб ЗСУ

Ілюстративне фото: ukrinform.ua

Російські окупаційні війська протягом минулої доби завдали 9 ракетних і 23 авіаційних удари та здійснили понад 80 обстрілів з реактивних систем залпового вогню. На всій території України є підвищена загроза авіаційних та ракетних ударів по цивільних об’єктах. Про це сьогодні, 20 січня, повідомили у Генеральному штабі Збройних сил України, інформує FREEДОМ.

Основні зусилля противник зосереджує на веденні наступу на Бахмутському та Авдіївському напрямках. На Куп’янському, Лиманському, Новопавлівському та Херсонському — обороняється, зазначили в Генштабі ЗСУ.  

Минулої доби підрозділи Сил оборони відбили атаки російських окупантів в районах двох населених пунктів Луганської області та 12 Донецької.

У зведенні Генштабу ЗСУ також ідеться, що на Волинському, Поліському, Сіверському та Слобожанському напрямках наступальних угруповань військ РФ не виявлено.

Авіація Сил оборони України протягом минулої доби завдала 21 удару по районах зосередження ворога та 7 — по позиціях його зенітно-ракетних комплексів. Крім того, українські військові знищили три БПЛА типу “Ланцет-3”.

Підрозділи ракетних військ і артилерії уразили 6 пунктів управління, 8 районів зосередження ворога та склад боєприпасів окупантів.

На тимчасово окупованих територіях Криму Росія готується до прихованої мобілізації. Зокрема, у Севастополі виклики до військових комісаріатів розпочали надходити IT-спеціалістам, фінансовим працівникам та іншим фахівцям, які мали бронь від мобілізації, додали у Генштабі ЗСУ.

Читайте також: Росіяни мовчать про загиблих родичів на війні в Україні — чому, пояснив Матвєєв

Прямий ефір