Європейський Союз відкриє Офіс оборонних інновацій у Києві, — Боррель

Жозеп Боррель. Фото: newsroom.consilium.europa.eu

Європейському Союзу необхідно інтегрувати свою військову індустрію з українською. Про це сьогодні, 30 серпня, за підсумками зустрічі міністрів оборони країн-членів ЄС у Брюсселі заявив верховний представник Європейського союзу із закордонних справ і політики безпеки Жозеп Боррель, інформує FREEДОМ.

Для цього в Києві буде відкрито спеціальний Офіс, який займеться інноваціями у сфері оборони.

Глава європейської дипломатії також планує особисто відвідати Київ, щоб зміцнити співпрацю.

“Можна багато чого навчитися в українців, їхньої здатності посилювати свої інновації у сфері оборони. Ось чому ми відкриваємо Офіс оборонних інновацій Європейського Союзу в Києві разом з Єврокомісією. Він відкриється найближчим часом, можливо, у вересні. У будь-якому разі, я планую відвідати Україну у вересні-жовтні до закінчення мого терміну повноважень як верховного представника, щоб надати останній поштовх співпраці з Україною у військовій підтримці її оборони”, — із заяви Жозепа Борреля.

Читайте також: У Брюсселі відбулася зустріч міністрів закордонних справ ЄС — ключові заяви щодо України (ВІДЕО)

Як повідомлялося, сьогодні, 30 серпня, у Брюсселі проходить неформальна зустріч міністрів оборони Європейського Союзу. Головна тема зібрання — ситуація на українському фронті, а також військова підтримка Києва. Крім цього, міністри обговорять тренувальну місію ЄС для підготовки українських військових і торкнуться питання використання доходів від заморожених російських активів на військову допомогу для України.

Прямий ефір