Україна виробляє і постачає на фронт понад мільйон дронів, — Шмигаль

Денис Шмигаль. Фото: kmu.gov.ua

Україна випускає і постачає на фронт понад мільйон дронів, а також розвиває ринок боєприпасів для безпілотних літальних апаратів (БпЛА). Про це сьогодні, 27 серпня, повідомив прем’єр-міністр Денис Шмигаль під час форуму “Україна 2024. Незалежність”, інформує FREEДОМ.

За його словами, компанії змогли локалізувати виробництво БпЛА в Україні й тільки невеликий відсоток деталей надходить з-за кордону.

“У багатьох підприємств-виробників дронів локалізація становить 98%. Я особисто відвідував велику кількість українських виробників: від плат до запасних частин — усе виробляється в Україні. Надзвичайно малий відсоток закуповується в наших партнерів — і це вагомий результат. Ми справді сьогодні маємо українську зброю перемоги за всіма напрямами: від артилерії до винятково українських дронів, до тих продуктів, які презентував президент України на День Незалежності, — і ми продовжуємо цю роботу”, — наголосив Денис Шмигаль.

Читайте також: “Ми будемо бити по воєнних цілях”: про дозвіл на застосування далекобійної зброї розказав Умєров

Раніше міністр оборони України Рустем Умеров повідомив, що інвестиції країни в оборонні індустрії на сьогоднішній момент перевищили 7 млрд доларів. За його словами, ці кошти забезпечили велику підтримку тоді, коли Україна не отримувала міжнародної допомоги.

Прямий ефір