“Ми будемо бити по воєнних цілях”: про дозвіл на застосування далекобійної зброї розказав Умєров

Рустем Умєров. Фото: armyinform.com.ua

Сьогодні для України вкрай важливо вчасно отримувати від міжнародних партнерів необхідне озброєння. І є надія, що Збройні сили України таки отримають дозвіл використовувати далекобійну зброю для ударів по воєнній структурі на території Росії, зокрема проводячи Курську операцію. Це насамперед потрібно для захисту українського мирного населення. На цьому акцентував сьогодні, 27 серпня, на форумі “Україна 24. Незалежність” міністр оборони Рустем Умєров, повідомляє FREEДOM.

“Вони [Росія] говорили про створення буферної зони. Натомість ми створили власну буферну зону, щоб не дати їм перейти кордон”, — зазначив міністр, відповідаючи на запитання, наскільки важливо зараз ЗСУ мати дозвіл на використання далекобійної зброї, проводячи Курську операцію.

“Ми фокусуємо наші удари на логістиці, на хабах, на аеродромах. Ми розуміємо, що вони будуть нас атакувати з С-300, з С-400, тероризуючи наше населення. І саме для протидії цьому нам необхідно просто зараз отримати далекобійне озброєння”, — додав міністр.

Він зазначив, що будь-яке озброєння, яке отримувала Україна, вона отримувала з великими проблемами. Хоча Україна завжди дотримується міжнародних норм.

“І саме тому нам незрозуміло, чому міжнародні партнери не дозволяють нам користуватись цим озброєнням. Ми як країна дотримуємось міжнародних норм, відповідних правил участі у воєнних діях. І ми одразу говоримо, що будемо бити по воєнних цілях. Щоб більше не було терору проти мирного населення”, — сказав глава Міноборони України.

За його словами, питання посилення систем протиповітряної оборони також залишається актуальним.

“Щодо ППО це абсолютно необхідно для нас. Ми маємо захищати наше населення, критичну інфраструктуру національну, наші бригади армійські. Це дуже важливо. Будь що, що можуть нам надати наші західні партнери, це важливо. Але важливо, щоб воно надходило саме зараз”, — наголосив міністр.

Читайте також: Україна — єдина країна у світі, що стримує агресора, який в кілька разів більший за неї, — Умєров

Прямий ефір