Чому масштаби бойових дій у Курському регіоні приховують від росіян — думка Дикого

Евгений Дикий. Фото: uatv.ua

У російському інформаційному просторі бойові дії в Курському регіоні практично не висвітлюються, і їхні масштаби — применшуються. Це не випадково, оскільки нездатність протистояти Збройним силам України на власній території демонструє слабкість режиму Путіна. Про це в ефірі телеканалу FREEДОМ заявив екскомандир взводу батальйону “Айдар” Євген Дикий.

“Головне, які процеси Курська операція запустить у Росії. Не випадково, що бойовим діям у Курській області, які за масштабом перевершують бойові дії в Харківській і Запорізькій областях, а тим паче в Херсонській області, в російських медіа — повністю контрольованому інформаційному просторі — приділяють незрівнянно менше уваги, ніж подіям у Вовчанську або навіть Роботиному. Це не просто так, бо саме Курська операція — смертельно небезпечна для путінського режиму”, — сказав він.

Як зазначив Дикий, з військової точки зору в Росії вже розуміють, що швидко вибити українські сили не вдасться.

“Вони будуть засипати Курську область строковиками, тому що інших ресурсів немає: серйозні резерви всі на фронті. Тобто кинути туди боєздатні частини означає, наприклад, піти з Донбасу. Вони не зроблять цього, і будуть старанно продовжувати свій наступ, поки можуть. Тому Курську область уже почали засипати строковиками, зібраними з усієї Росії. Але строковики — це не контрактники”, — акцентував Дикий.

За його словами, якщо дружини і матері контрактників можуть просто чекати своєї черги на компенсацію за смерть родича на фронті, то матері 18-річних призовників, яких забирали до армії з обіцянкою, що їх не відправлять на так звану “СВО”, стикаються із зовсім іншою ситуацією.

“Тому російська влада всіляко намагається удати, що те, що відбувається в Курській області, — це щось дуже дрібне і прикордонне. Їхня мета — щоб російське суспільство не усвідомило реального стану справ. Але що довше ми залишаємося там і що більше розширюємо територію, то більше строковиків вони посилатимуть нам назустріч, а вони або гинутимуть, або здаватимуться в полон… Так от, що довше триватимуть ці процеси, то більше до російського суспільства почне доходити, що король голий”, — стверджує гість ефіру.

У цьому контексті Дикий нагадав про особливості російської ментальності.

“Росіяни завжди прощали своїм царям і диктаторам будь-які звірства і злочини. Наприклад, геноцид Пскова і Новгорода: просто вирізати все чоловіче населення, і тебе будуть шанобливо називати “грізним”. Але єдине, що російський народ своїм владикам ніколи не прощав — слабкість перед зовнішнім ворогом. Саме ця слабкість зараз і проявляється з кожним днем продовження Курської операції”, — підсумував Євген Дикий.

Читайте також: Обміняні російські строковики незабаром опиняться на передовій — думка

Нагадаємо, у День Незалежності України, 24 серпня, з російського полону було повернуто ще 115 українців. Це сталося у межах обміну полоненими. Російській стороні було повернуто, зокрема, строковики, які потрапили в полон під час наступальної операції Збройних сил України в Курській області.

Прямий ефір