Збір “MAGURи для ГУРу” завершено: на майданчиках FREEДОМ 68% сканувань QR-коду з Росії

Завершився великий збір “MAGUR’и для ГУРу”, організований командою телемарафону “Єдині новини”, каналами державного підприємства “Мультимедійна платформа іномовлення України” (“Дім” та FREEДОМ) спільно з Фондом Діани Подолянчук. На придбання багатофункціональної безекіпажної надводної платформи MAGURA V5 вітчизняного виробництва зібрано 10 мільйонів гривень.

Багатофункціональна безекіпажна надводна платформа MAGURA V5 — новітня українська розробка, призначена для здійснення розвідки, виконання пошуково-рятувальних завдань та ударів по морських і прибережних цілях. За інформацією ГУР, завдяки морським дронам MAGURA розвідники вже успішно вразили 18 суден Росії, дев’ять із них знищені.

Під час збору в ефірі та на діджитал-майданчиках телеканалу FREEДОМ виходили проморолики збору на дрони для ГУР, адаптовані для російськомовної аудиторії, а також розміщено QR-код, за допомогою якого можна було зробити безпечний переказ у криптовалюті навіть з території РФ. За час волонтерської акції на майданчиках FREEДОМ до неї долучилося понад 12 000 осіб, які відсканували QR-код з екранів своїх телевізорів або ґаджетів. З них:

  • 68,17% сканувань з Росії;
  • 3,1% — Білорусі;
  • 2,5% — Казахстану;
  • 2,4% — Німеччини;
  • 2,1% — Туреччини.

Топміста за скануванням QR-код — Москва, Санкт-Петербург, Єкатеринбург, Краснодар, Уфа.

“Великий благодійний проєкт “MAGUR’и для ГУРу” завершився: необхідні 10 мільйонів гривень на ударні морські безпілотники українського виробництва ― зібрані! Дякуємо кожному глядачеві телемарафону та представникам бізнесу, хто зробив свій внесок на посилення Воєнної розвідки України! Висловлюємо вдячність українським медійникам за важливу ініціативу. Чорне море ще всміхнеться! Разом ― сила! Слава Україні!” — йдеться у повідомленні Головного управління розвідки Міністерства оборони України про завершення збору.

Збір на ударні морські дрони MAGURA V5 проводили зусиллями медіагрупи Starlight Media, медіахолдингу 1+1 Media, телеканалів “Рада”, “Ми — Україна”, Inter Media Group, 24 каналу, державного підприємства “Мультимедійна платформа іномовлення України”, благодійного фонду 24, інформаційного агентства “РБК-Україна”, Української загальнонаціональної суспільної радіостанції, “Радіо Промінь” та радіостанції TAVR Media.

Нагадаємо, у травні успішно завершився великий збір для підрозділів ГУР на безпілотники “СИЧ”, в якому також брали участь телеканали “Дім” та FREEДОМ.

Прямий ефір