“Хезболла” запустила сотні ракет і безпілотників по Ізраїлю з території Лівану

Ізраїль. Фото: gettyimages.com

У ніч на 25 серпня терористичне угруповання “Хезболла” завдало удару по півночі Ізраїлю з території Лівану, застосувавши для цього 210 ракет і приблизно 20 безпілотників. Про це повідомила Армія оборони Ізраїлю, інформує FREEДOM.

Повідомляється, що частину з них вдалося перехопити ізраїльській ППО, проте деякі досягли своїх цілей.

У “Хезболлі” обстріл назвали відповіддю на нещодавнє вбивство одного з командирів угруповання — Фуада Шукра в Бейруті.

У зв’язку з тим, що сталося, в Ізраїлі було оголошено режим надзвичайної ситуації на 48 годин. Водночас повідомляється, що близько 100 ізраїльських літаків превентивно завдали ударів по понад 40 пускових установках “Хезболли” на півдні Лівану.

Ескалація конфлікту між Ізраїлем і “Хезболлою” викликає побоювання з приводу ширшого регіонального конфлікту, до якого можуть бути залучені як США, так і Іран. Президент США Джо Байден уважно стежить за розвитком подій. Про це заявив офіційний представник Ради національної безпеки в Білому домі Шон Саветт, коментуючи обмін ракетними ударами між Ізраїлем і “Хезболлою”.

За його словами, американські високопоставлені чиновники постійно спілкуються зі своїми ізраїльськими колегами. І Вашингтон продовжуватиме підтримувати право Ізраїлю на самооборону і працювати над стабільністю в регіоні.

Читайте також: Ізраїль повідомив про ліквідацію двох високопоставлених членів ХАМАС

Прямий ефір