Українська економіка не тільки адаптувалася, а й уже демонструє невелике зростання, — Кравчук

Євгенія Кравчук. Фото: facebook.com/yevheniya.khudzik

Українські підприємства нарощують виробництво. Західний бізнес інвестує в українську економіку, зокрема в оборонні підприємства. Про це сьогодні, 24 серпня, в ефірі телеканалу FREEДОМ розповіла народна депутатка України, членкиня української делегації в Парламентській асамблеї Ради Європи Євгенія Кравчук.

“Українська економіка не тільки адаптувалася, а й уже демонструє невелике зростання. І навіть у нас відкриваються нові підприємства та приходять інвестиції. До речі, в Ukraine Facility частина з пакета йде на страховку для західних інвесторів. Умовно, коли якийсь західний інвестор відкриває завод в Україні, то Європейський Союз страхує його, тому що він усе-таки інвестує в країну, де будь-якої миті в будь-яке місце може щось прилетіти”, — сказала вона.

Кравчук навела приклади західного бізнесу в Україні.

“Дуже важливе рішення буквально вчора ухвалила, наприклад, Норвегія. Вона просто віддала ліцензію — свій патент на виготовлення 155-го калібру артилерійських снарядів і профінансує це виробництво в Україні. Тобто це українські робочі місця, українські інженери. І це буде швидше, не потрібна буде доставка”, — повідомила народна депутатка.

Вона впевнена, що такі підприємства працюватимуть в Україні й після закінчення війни, приносячи прибуток до бюджету.

Читайте також: Відсотки від російських активів з Європи спрямували в Україну: як це посилить оборону і якою може бути відповідь Кремля

Нагадаємо, Україна отримала від Євросоюзу 4,2 млрд євро в рамках кредитної програми Ukraine Facility.

Прямий ефір