Ми підтримуємо діалог і дипломатію для якнайшвидшого відновлення миру і стабільності, — Моді під час зустрічі з Туском

Нарендра Моді та Дональд Туск. Фото: gov.pl

Прем’єр-міністр Індії Нарендра Моді під час візиту до Польщі сьогодні, 22 серпня, заявив, що Індія закликає до діалогу та дипломатії. Про це повідомили у пресслужбі уряду Польщі, інформує FREEДОМ.

До Варшави Нарендра Моді прибув сьогодні, а на завтра запланована поїздка до Києва. Прем’єр-міністр Польщі Дональд Туск наголосив, що вона буде історичною. Це перший візит індійського прем’єр-міністра до України з моменту встановлення дипломатичних відносин між двома країнами. Близько місяця тому він відвідував Москву.

“Загибель невинних людей у будь-якій кризі — це найбільша проблема для всього людства, і саме тому ми підтримуємо діалог і дипломатію задля якнайшвидшого відновлення миру та стабільності. Для цього Індія готова співпрацювати з дружніми країнами, щоб надати всю можливу підтримку”, — заявив Нарендра Моді.

Дональд Туск зауважив, що радий тому, що прем’єр-міністр Індії підтвердив готовність особисто долучатися до мирного, справедливого і швидкого припинення війни Росії проти України.

“Ми впевнені, що Індія може зіграти тут дуже важливу і позитивну роль. Ця заява має величезне значення, тим більше що прем’єр-міністр незабаром відвідає Київ. Ми впевнені, що цей візит також буде історичним”, — зазначив прем’єр-міністр Польщі.

Читайте також: Прем’єр-міністр Індії може передати Україні якісь пропозиції від РФ — думка політолога

Нагадаємо, прем’єр-міністр Індії Нарендра Моді планує відвідати Київ 23 серпня, повідомили в Офісі президента України. Це перший в історії двосторонніх відносин візит глави індійського уряду в Україну. У межах візиту відбудуться переговори Нарендри Моді з Володимиром Зеленським. Очікується і підписання низки документів.

Прямий ефір