Курська операція не позначиться на Покровському напрямку — думка Гетьмана

Олексій Гетьман. Фото: facebook.com/alexeyhetman

На Покровському напрямку Сили оборони України відходять на підготовлені позиції. Сам Покровськ, за запевненнями влади, досить серйозно укріплений на підступах, тому ворога, найімовірніше, вдасться зупинити. Наразі з населених пунктів на Донеччині триває евакуація населення, бо небезпека заходу російських окупантів у Покровськ або його оточення залишається високою. Про це сьогодні, 22 серпня, в ефірі телеканалу FREEДОМ розповів військовий аналітик Олексій Гетьман.

Він вважає, що операція Сил оборони в Курській області не відіб’ється на Покровському напрямку і не повинна була відбитись.

“Це однозначно російська ІПСО, російська пропаганда, яка чомусь змогла переконати багатьох наших громадян у тому, що сенс Курської операції — це змусити ворога відправити війська з Донецької області до Курської. Якщо говорити про східний фронт, ворог і не збирався відтягувати війська хоча б просто з погляду елементарної логіки, навіть не військової”, — зауважив Гетьман.

За його словами, загалом в Україні на різних напрямках перебуває 600 тис. російських військовослужбовців, із них максимум 50 тис. — на Покровському напрямку.

“Якщо там, де армія має тактичну ініціативу, а там, де йдуть бої не такі активні, бої місцевого значення перебувають 550 тис., то просте запитання: звідки зніматимуться війська? Так працює російська пропаганда, їхня складова інформаційної війни”, — пояснив військовий аналітик.

Читайте також: Окупанти знизили активність на трьох напрямках, на Покровському — важкі бої, — Генштаб ЗСУ

Нагадаємо, військовий оглядач Денис Попович розповів, що є інформація, що Путін нібито дав розпорядження витіснити Збройні сили України з Курської області до початку жовтня. Для того, щоб домогтися цього, російське військове командування знімає війська з найменш пріоритетних для Кремля напрямків і перекидає їх у прикордоння Курської області.

Прямий ефір