Річка Сейм у Курській області перебуває під вогневим контролем Сил оборони України: ситуацію оцінив військовий експерт

Денис Попович. Фото: detector.media

Сили оборони України продовжують наступ у Курській області. Три мости через річку Сейм у Глушківському районі зруйновано або суттєво пошкоджено, через що російська армія змушена споруджувати понтонні переправи. Водночас українські захисники тримають під вогневим контролем Сейм і знищують переправи противника. Про це сьогодні, 20 серпня, в ефірі телеканалу FREEДОМ повідомив військовий експерт Денис Попович.

На його думку, переправи, які зводитимуть російські війська, протримаються недовго.

“Річка Сейм іде паралельно кордону з Україною на північ від нього, а потім різко повертає вгору. Там, де вона повертає вгору, наші війська повинні підійти до річища річки Сейм, і тоді ми можемо говорити про оперативне оточення, яке відбулося”, — сказав Попович.

Він вважає, що повного оточення російських військ у Курській області не буде.

“Повного оточення, коли фізично їх обступлять наші війська, не буде. Тут буде оперативне оточення”, — зауважив військовий експерт.

Попович пояснив, що означає оперативне оточення.

“Вони наводять понтонну переправу, наприклад, починають нею переправлятися для того, щоб відступити. Ця понтонна переправа буде під вогнем. Тобто оперативне оточення – це ускладнена логістика, складнощі у відступі, перекиданні підкріплення, дуже важко буде росіянам евакуювати поранених, дуже важко здійснювати забезпечення, тому що шляхи, якими це все може здійснюватися, перебувають під вогневим контролем”, — звернув він увагу.

Військовий експерт повідомив, що територія, яка може опинитися в оперативному оточенні, становить приблизно 700 кв. км.

“Істотна кількість російських солдатів можуть опинитися в пастці”, — додав Попович.

Читайте також: Армія РФ наступає на Покровському напрямку, а Сили оборони України просуваються в Курській області — карта війни за 20 серпня (ВІДЕО)

Нагадаємо, військово-політичний оглядач групи “Інформаційний спротив” Олександр Коваленко розповів, що угруповання в Глушківському районі Курської області тепер ізольоване: усі стаціонарні мости через річку Сейм зруйновано, а понтонні мости є вразливими й не забезпечують повноцінної логістики.

Прямий ефір