На річці Сейм у Курській області зруйновано міст: як вплине це на логістику росіян, розповів військовий аналітик

Міст у Курській області. Скріншот: uatv.ua

Руйнування мостів на річці Сейм у Курській області негативно вплине на логістику російських військ. Навіть понтонні переправи, які наводить армія РФ, не дозволять росіянам якісно постачати військову техніку та особовий склад до зони ведення бойових дій. Про це сьогодні, 19 серпня, в ефірі телеканалу FREEДОМ повідомив військовий аналітик Олексій Гетьман.

“Якщо є річки, то, звісно, мають бути мости. Теоретично можна припустити, що росіяни не бояться, якісь там російські “військкори” розповідали, що ми швиденько поставимо понтонні переправи й нічого страшного, що були зруйновані мости. За великим рахунком понтонні переправи можна поставити, тільки пропускна спроможність понтонної переправи та мосту дуже відрізняється. І зруйнувати міст набагато складніше, ніж просто обстріляти зі звичайною РСЗВ понтонну переправу”, — зауважив Гетьман.

Він звернув увагу, що навіть якщо удар прийдеться не по понтонній переправі, а поруч із нею, то хвиля може її перевернути.

“Це [руйнування мостів] не зупинить можливості росіян у логістиці для постачання всього, що необхідно на лінію фронту, але суттєво уповільнить. А на війні, якщо ти зміг домогтися затримки якихось дій ворогів — логістичних, наступальних, навіть не на дні, а на години, це може дати суттєву перевагу”, — пояснив військовий аналітик.

Читайте також: Більше третини атак ведуться на Покровському напрямку — карта війни за 19 серпня (ВІДЕО)

Нагадаємо, ЗСУ зміцнюють позиції у Курській області.

Прямий ефір