Курська операція довела, що у РФ не залишилося “червоних ліній”, — Зеленський

Володимир Зеленський. Фото: president.gov.ua

ЗСУ взяли під контроль у Курській області понад 1250 кв. км території та 92 населені пункти. Про це сьогодні, 19 серпня, заявив президент України Володимир Зеленський під час виступу на нараді керівників закордонних дипломатичних установ України, повідомляє FREEДOM із посиланням на сайт глави держави.

“Ще кілька місяців тому багато хто у світі, якби почув, що ми плануємо таку операцію, як у Курській області, сказав би, що це нереально і що це перетин нібито найчервонішої з усіх “червоних ліній”, які є в Росії. Ми зараз маємо надзвичайно важливу ідеологічну зміну: уся наївна, ілюзорна концепція так званих червоних ліній розсипалася днями десь під Суджею”, — зазначив глава держави.

Він також розповів, що саме тому ніхто не чув про підготовку операції. А реальний успіх українських воїнів показав нездатність російського диктатора відповідати на виклики.

“Реальний успіх наших воїнів говорить сам за себе: активні захисні дії по той бік кордону і нездатність Путіна вберегти свою територію від таких наших захисних дій є дуже красномовними”, — зауважив Володимир Зеленський.

За його словами, активний превентивний захист — найефективніша протидія російському терору та забезпечення реального ускладнення ситуації для держави-агресора.

Президент також назвав Курську операцію найбільшою інвестицією в процес визволення українців із російського полону.

“Ця операція стала найбільшою інвестицією. Процес визволення українців і українок з російського полону триває. Ми вже отримали найбільшу кількість російських полонених за одну операцію!”, — заявив президент.

Він також звернув увагу, що для України важливо, щоб її партнери теж були консолідовані у своїх рішеннях.

“Важливо, щоб партнери були синхронними з нами в цій рішучості, і тоді у Росії не залишиться жодного іншого кроку, крім справедливого миру”, — заявив Зеленський.

Читайте також: “Досягаємо поставлених цілей”: нові деталі операції ЗСУ в Курській області повідомив Зеленський

Прямий ефір