Суспільство Росії не готове воювати навіть за Курськ, не кажучи вже про Суджу, — Коваленко

Андрій Коваленко. Фото: instagram.com/andrii___kovalenko

Кремль робить все, щоб звичайні москвичі та пітерці були далекі від подій, що відбуваються у Курській області. Російська влада намагається максимально забити інформаційний простір для цих аудиторій іншими повідомленнями. Для аудиторії, яка цікавиться військовою тематикою, є так звані військкори. Про це в ефірі телеканалу FREEДОМ повідомив керівник Центру протидії дезінформації (ЦПД) Андрій Коваленко.

За його словами, аудиторія так званих військкорів становить понад 10 млн росіян.

“Військкори” висвітлюють ці події, але якщо спочатку вони говорили, як усе погано у них, потім з’явився Алаудінов, який зібрався звільняти Суджу своєю мовою. Він вкотре виявився посміховиськом, виставив посміховиськом Кадирова. Зараз же “військкори” висвітлюють якісь успіхи їхньої армії, якісь удари їхніх дронів для того, щоб показати, що все під контролем”, — зауважив Коваленко.

Він зауважив, що мобілізація не є популярною у Росії, і навіть операція Сил оборони України в Курській області не стала каталізатором для проведення нової хвилі мобілізації для росіян.

“Відповідно режим Путіна аналізує настрої людей, і це означає, що так званої вітчизняної війни в Росії немає і не буде. Суспільство Росії не готове воювати навіть за Курськ, не кажучи вже про Суджу”, — упевнений керівник ЦПД.

Читайте також: Російський диктатор своєю реакцією на Курську операцію ЗСУ демонструє Заходу свою слабкість, — Лисний

Нагадаємо, російське командування перекинуло до Курської області військових Повітряно-космічних сил, яких списали у мотострілки.

Прямий ефір