Російський диктатор своєю реакцією на Курську операцію ЗСУ демонструє Заходу свою слабкість, — Лісний

Володимир Путін. Скріншот: uatv.ua

Російський диктатор Володимир Путін своєю реакцією на Курську операцію ЗСУ демонструє Заходу свою слабкість. Таку думку сьогодні, 19 серпня, в ефірі телеканалу FREEДОМ висловив президент Аналітичного центру “Політика” Олег Лісний.

“Так виглядає паніка насправді, тому що все-таки він людина підготовлена, все-таки не дарма він там закінчував ці всілякі курси “крою та шиття” від ФСБ і КДБ, тому він, напевно, вміє справлятися з емоціями, але не виходить. І мені здається, те, що відбувається в інформаційному полі Російської Федерації, — це прекрасно. Чому? Тому що, припустімо, якби Путін був дійсно мачо, то там мала б бути агресивна риторика: ми відкинемо, ми вб’ємо, ми підірвемо, ми так далі, так далі. Це війна”, — сказав він.

Натомість, за словами Лісного, Путін не проявляє такої агресії, виступає так, ніби йдеться просто про якесь стихійне лихо.

“Там таке враження, що дощ пройшов сильний і затопив частину Курської області. Тому там із ними потихеньку, потихеньку, як завжди, чекаємо, поки вода піде. Тому що в основному там борються зі стихійними лихами. А тут воно колосальне насправді. І Путін до цього не був готовий. Але те, що він не показує масштаби та не проявляє тієї агресії, яка була б “адекватною”, це грає на користь України, тому що, по-перше, значить, туди не будуть відправляти регулярні війська у великій масі, отже, вони туди будуть відправляти строковиків”, — сказав він.

Ще одним позитивним моментом політолог вважає той факт, що росіяни особисто бачать війну, що насправді відбувається.

“І ще один момент, який для мене здається архіважливим. Зараз Путін демонструє те, що нам навіть і не снилося — слабкість Заходу. Тому що Захід боявся завжди, що Путін, якщо буде ескалація, він там щось підірве, щось ще зробить, піде підривати центри ухвалення рішень… Але нічого не сталося. І тому я вважаю, це грає нам на руку в плані того, щоб Захід, врешті-решт, надивившись, що робить чи не робить Путін, дав можливість нам бити вглиб території різними ракетами. Не тільки з літаків, як зараз кажуть, але хоча б поки що, хоча б цей кейс закрити. Мені здається, що страх Заходу, якщо не зникає, то він змінює свої межі”, — сказав Лісний.

Він додав, що для Путіна операція ЗСУ в Курській області сьогодні — зловісна аналогія з підводним човном “Курськ”.

Читайте також: Як Курська операція ЗСУ вдарила по репутації Путіна — думки експертів і глядачів FREEДOM

Нагадаємо, десятки російських військовослужбовців-строковиків беруть участь у бойових діях у Курській області, де вже другий тиждень ведуть наступ Збройні сили України (ЗСУ).

Прямий ефір