Завдання України — знищити військовий потенціал РФ, — Зеленський наприкінці 908-го дня війни

Володимир Зеленський. Фото: president.gov.ua

Сьогодні є хороші, потрібні Україні результати у знищенні російської техніки під Торецьком. І це все — більш ніж захист для України. Це зараз основне завдання наших оборонних дій загалом — знищити якомога більше російського потенціалу, потенціалу війни, і проводити максимум контрударної роботи. Про це сьогодні, 18 серпня, наприкінці 908-ї доби повномасштабного вторгнення Росії в Україну розповів президент Володимир Зеленський у своєму щоденному відеозверненні, інформує FREEДОМ.

За словами президента, все, що завдає втрат російській армії, російській державі, їхній оборонці та їхній економіці — все це допомагає Україні не допускати розширення війни та наближати справедливе закінчення цієї агресії. Справедливий мир для України.

Президент також подякував всім, хто бореться заради  держави, хто допомагає обороні, хто працює заради України.

“Особливо я хочу відзначити сьогодні нашу 100-ту окрему механізовану бригаду — на Торецькому напрямку. Дякую вам, воїни! Дякую вам за силу. 47-ма та 110-та окремі механізовані бригади — це Покровський напрямок. Ваша стійкість, воїни, має значення для всієї України. Також Курахівський напрямок — наші десантники “Сімдесятдев’ятки” — дякую! Лиманський напрямок — воїни 66-ї та 67-ї окремих механізованих бригад. Харківщина — 42-га окрема механізована бригада. Дякую! Придніпровський напрямок — наші морські піхотинці, 35-та бригада. Молодці!” — наголосив президент.

Він також розповів, що заслухав доповідь головнокомандувача Збройних сил України (ЗСУ) Олександра Сирського щодо ситуації на сході України, щодо операції в Курській області, щодо “обмінного фонду”, а також щодо комплектації наших бригад — комплектації наших резервів. Це і снаряди, і зброя.

“По всіх напрямках наші хлопці — ви молодці. Але щодо постачання від наших партнерів потрібне пришвидшення. Ми дуже просимо. У війни немає відпусток. Потрібні рішення, потрібна вчасна логістика оголошених пакетів. Особливо я звертаюсь зараз до Сполучених Штатів, до Великої Британії, до Франції”, — заявив глава держави.

Він додав, що попереду — важливі тижні дипломатичної роботи української влади.

“З різними партнерами. Європа, Америка, глобальний Південь. Ми вже збільшили й будемо ще збільшувати коло тих, хто підтримує справедливе завершення цієї війни. І дуже важливо, щоб у цю осінь Україна зайшла ще сильнішою —  сильнішою, ніж ми були до цього”, — підсумував Володимир Зеленський.

Читайте також: Це сигнал, що Путін благає про переговори: “мирну” ініціативу Лукашенка прокоментували у ЦПД

Прямий ефір