Строковиків, евакуйованих із Курської області, змушують підписувати контракти з Міноборони РФ, — ЗМІ

Ілюстративне фото: ukrinform.ua

Строковиків, евакуйованих із Курської області, змушують підписувати контракти з Міноборони Росії. Про це виданню “Верстка” повідомили матері двох солдатів, інформує FREEДОМ.

За їхніми словами, зараз в одній із військових частин у районі Курська перебуває близько 150 строковиків, яких хочуть відправити на передову як контрактників. Їх запевняють, що вони нібито підуть зачищати територію за штурмовиками. Їм обіцяють виплати по 4-4,5 тис. рублів за день. Тих, хто не погоджується, лякають судом.   

“Син дзвонив, їм сказали: “ви все одно підете, але зараз ми вам будемо платити бойові. Трохи вас підготуємо і підете за штурмовиками. А якщо не погодитеся, то підете під суд і все одно підете [воювати], нікуди не подінетеся”, — розповіла жінка. 

Також мати іншого строковика поділилася: їм кажуть про необхідність “зібрати певну кількість людей, щоб повернути назад”. За її словами, молодих людей “вмовляють” і обіцяють, що вони будуть “учасниками “СВО”.

Читайте також: 2,5 тисячі російських солдатів на межі оточення, — військовий оглядач про ситуацію в Курській області

Нагадаємо, у Курській області запрацювала перша українська комендатура. Головнокомандувач ЗСУ Олександр Сирський заявив, що вона розташована в підконтрольному Україні місті Суджа.

Прямий ефір