Курська операція дає російській опозиції шанс на реалізацію політичних можливостей, — Буряченко

Олексій Буряченко. Скріншот: uatv.ua.tv

Російська опозиція дуже розрізнена, але Курська операція Збройних сил України (ЗСУ) дає їй шанс для реалізації своїх політичних можливостей. Про це в ефірі телеканалу FREEДОМ розповів кандидат політичних наук, голова “Міжнародної асоціації малих міст” Олексій Буряченко.

“Я думаю, що вона також їх застала зненацька — це раз. Російська опозиція, вона надзвичайно різна. Ми ж бачимо цю всю “карамурзовщину” та розповіді про те, що потрібно скасувати санкції, накладені на Російську Федерацію через агресію щодо України. Але, звичайно ж, для російської опозиції це шанс, тому що він відкривається зараз у них на Курщині. І з цього можна починати певну політичну гру, політичну позицію, яку можна подати як альтернативу путінському режиму”, — сказав він.

Водночас Буряченко сумнівається, що російські опозиціонери зможуть об’єднатися навіть на тлі можливостей, що відкрилися.

“Але якась частина рішуча, мілітаристські налаштована, звичайно, є. І я думаю, що, звичайно ж, внаслідок взаємодії з міжнародними інститутами, міжнародними організаціями, вони можуть отримати шанс на суб’єктність”, — вважає політолог.

Читайте також: Як світ відреагував на наступ України в Курській області — деталі (ВІДЕО)

Раніше керівник Центру військово-правових досліджень Олександр Мусієнко висловив думку, що в Суджі Курської області РФ певні владні функції та повноваження можуть виконувати представники російської збройної опозиції.

Прямий ефір