Чітке дотримання вимог міжнародних конвенцій та гуманітарного права: Зеленський провів нараду щодо ситуації в Курській області (ВІДЕО)

Зеленський на нараді щодо ситуації в Курській області. Фото: president.gov.ua

Президент України Володимир Зеленський сьогодні, 14 серпня, провів нараду щодо ситуації в Курській області. У нараді взяли участь головнокомандувач Збройних сил України (ЗСУ) Олександр Сирський, прем’єр-міністр Денис Шмигаль, віцепремʼєр-міністерка — міністерка з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Ірина Верещук, міністр внутрішніх справ Ігор Клименко та омбудсмен Дмитро Лубінець. Про це повідомляє FREEДОМ з посиланням на пресслужбу глави держави.

Очільник Міністерства внутрішніх справ (МВС) доповів про гуманітарні аспекти сприяння Силам оборони України та забезпечення безпеки у прикордонних громадах України, а також у відповідних районах Курської області.

Головнокомандувач ЗСУ доповів, що за необхідності на території Курської області будуть створені військові комендатури.

Верещук та Лубінець поінформували про постачання гуманітарної допомоги в населені пункти Курської області, які перебувають під контролем України.

Україна, реалізуючи право на самооборону та захищаючи життя людей у прикордонних громадах, здійснює активні дії на російській території, але при цьому українські Сили оборони суворо дотримуються вимог міжнародних конвенцій та міжнародного гуманітарного права, — зауважив Зеленський.

Читайте також: Курська операція ЗСУ продемонструвала хаос у військово-політичному керівництві Росії (ВІДЕО)

Прямий ефір