Курська операція підтримує фронт і ускладнює російську військову логістику, — МЗС України

Українські захисники. Фото: facebook.com/GeneralStaff.ua

Україна, на відміну від Росії, не прагне захоплювати чужі території, включно з Курською областю. Про це заявив речник Міністерства закордонних справ України Георгій Тихий, нагадавши, що саме з Курського регіону російська армія систематично обстрілює Сумську область. Від початку літа було завдано понад 2 000 ударів із реактивних систем залпового вогню, ствольної артилерії, мінометів і дронів; також використовувалися керовані авіабомби та ракети, інформує FREEДОМ.

“На жаль, Україна не має достатньо можливостей завдавати далекобійні удари всією зброєю, яка є, щоб захиститися від цього терору. Немає поки що цих рішень відповідних, на яких ми наполягаємо. Тому є необхідність за допомогою Збройних сил звільняти ці прикордонні райони від російського військового контингенту, який завдає по Україні ударів або прикриває терор проти українців”, — сказав він.

Речник МЗС наголосив, що українська армія досягає своїх цілей у Курській області та діятиме в інтересах безпеки і захисту України.

Крім того, за його словами, операція в Курській області допомагає фронту, не дозволяючи Росії перекидати додаткові сили в Донецьку область і ускладнюючи її військову логістику.

“ЗСУ — це цивілізована європейська військова сила, яка повністю дотримується законів і звичаїв ведення війни, міжнародного гуманітарного права. Мета Сил оборони України — це тільки військові об’єкти і військовий контингент. І мета цієї операції — це збереження життів наших людей і захист території України від російських ударів. Росія принесла війну на територію України. І абсолютно справедливо, що тепер ця війна повертається на територію Росії. Чим швидше Росія погодиться на відновлення справедливого миру, тим швидше припиняться рейди Сил оборони України на територію Росії. А поки Путін цю війну продовжує, він отримуватиме від України такі відповіді”, — заявив Георгій Тихий.

Читайте також: Як змінюватиметься ситуація на фронті в Україні у зв’язку з Курською операцією — оцінку дав військовий експерт

Нагадаємо, Сили оборони України впродовж доби ліквідували 1 160 російських окупантів, а також знищили 5 танків, 36 артилерійських систем, 17 бойових броньованих машин ворога.

Прямий ефір