Через окупацію Запорізької АЕС ризики для ядерної безпеки зберігатимуться, — Кислиця

На ЗАЕС. Фото: gettyimages.com

Підпал росіянами Запорізької АЕС ще раз підтверджує — в окупації ризики для ядерної безпеки зберігатимуться. Про це заявив в соцмережі Х постпред України при ООН Сергій Кислиця. Він нагадав, що нещодавно Генасамблея ООН закликала російських окупантів терміново повернути станцію під контроль України, повідомляє FREEДOM

“У своїй резолюції від 11 липня 2024 року Генеральна асамблея ООН висловила серйозне занепокоєння нестабільною ситуацією на ЗАЕС, також зажадала від Росії терміново вивести свій військовий та інший несанкціонований персонал зі станції та негайно повернути її під повний контроль суверенної влади України”, — написав Сергій Кислиця.

На підпал російськими окупантами Запорізької АЕС відреагував міністр закордонних справ Естонії Маргус Цахкна.

“Допоки Україна не відновить територіальну цілісність і не поверне контроль над Запорізькою атомною електростанцією — найбільшим атомним об’єктом Європи — постійне розпалювання страхів і високий ризик ядерної аварії залишатимуться жахливою реальністю”, — написав Маргус Цахкна в соцмережі X.

Читайте також: 2 млн євро виділив ЄС на програму з розмінування в Україні

Нагадаємо, 11 серпня на території Запорізької атомної електростанції (АЕС) в Енергодарі було зафіксовано пожежу. За словами президента України Володимира Зеленського, підпал на станції здійснили російські окупанти, оскільки РФ з першого дня захоплення Запорізької АЕС використовує її винятково для шантажу України, всієї Європи та світу.

Прямий ефір