У Білорусі заявили про перекидання військової техніки ближче до кордону з Україною — відповідь Демченка

Транспортування білоруської військовї техніки. Фото: Міноборони Білорусі

У суботу, 10 серпня, Міністерство оборони Білорусі заявило про намір перекинути до кордонів з Україною військову техніку, а вже сьогодні, 11 серпня, в мережі з’явилося відповідне відео, повідомляє FREEДОМ.

Ближче до українського кордону передислоковані реактивні системи “Полонез” і комплекси “Іскандер”. Крім того, в Міноборони Білорусі заявили про перегрупування і посилення військ на Гомельському і Мозирському тактичних напрямках.

Нагадаємо, Олександр Лукашенко погрожував закрити в Мінську українське посольство і звинуватив Київ у нібито провокаціях.

При цьому українські прикордонники не фіксують переміщення військової техніки на Мозирському та Гомельському напрямках. Про це повідомив речник Державної прикордонної служби Андрій Демченко в ефірі марафону “Єдині новини”. За його словами, відповідні відео — чергова провокація з боку Мінська і спроба підіграти Кремлю. Водночас, попри відсутність явних загроз, українська розвідка продовжує відстежувати ситуацію на кордоні.

“Безпосередньо по кордону ситуація незмінна. Вона повністю контрольована… Наразі ми не фіксуємо поруч із нашим кордоном переміщення чи то техніки, чи то особового складу. Найімовірніше, в межах інформаційного впливу Білорусь буде змушена робити фото- і відеоматеріали, може, якісь частини й будуть перебувати на кордоні”, — заявив Андрій Демченко.

Читайте також: Відвернути увагу і допомогти Путіну: навіщо Лукашенко звинуватив Україну в атаці дронами (ВІДЕО)

Читайте також: політичний діяч Білорусі, радник Світлани Тихановської, журналіст Франак Вячорка зазначив, що незважаючи на те, що Лукашенко намагається навіяти білоруському народові, що весь світ зараз проти Росії та Білорусі, а армію вчить ненавидіти Захід, НАТО, Україну, білоруська армія не стане жертвувати своїми життями заради амбіцій двох диктаторів.

Прямий ефір