Своєю ненавистю до Заходу Путін наближає розпад Росії, — політичний аналітик

Володимир Путін. Фото: gettyimages.com

Що довше Путін залишається при владі, то більша ймовірність того, що Російська Федерація зруйнується на велику кількість дрібних держав. Таку думку сьогодні, 10 серпня, в ефірі телеканалу FREEДOM висловила політична аналітикиня, головна редакторка порталу After Empire Ольга Курносова, коментуючи 25-річне правління російського диктатора.

“Якщо думати про те, який сенс у Путіні, взагалі навіщо він з’явився, то іншого сенсу, крім руйнування Росії, я не бачу. І насправді іншого сенсу немає. Тому що чим довше він залишається при владі, тим менша ймовірність того, що на цьому великому географічному просторі буде одна країна”, — розповіла політична аналітикиня.

Вона акцентувала на тому, що в ненависті до Заходу Путін руйнує все, включно з економікою власної країни. На її думку, путінському режиму вдалося перевершити навіть Радянський Союз, який, незважаючи на ідеологічну боротьбу, все одно знаходив можливість домовлятися і вести справи із західними країнами.

“Зараз Путін кричить про практично відновлення Радянського Союзу, але повністю знищує його спадщину, він знищив роки роботи радянського уряду із Заходом. Угоди про обмеження стратегічних наступальних озброєнь, ракет малої та середньої дальності, — це було підписано ще в далекі радянські часи. Брежнєв підписав Гельсінський акт роззброєння. З одного боку, йшло роззброєння, а з іншого — Союз починав торгувати вуглеводнями із Заходом, насамперед із Європою. І всі ці газопроводи, нафтопроводи, “Уренгой-Помари-Ужгород” і так далі, були побудовані ще в далекі радянські часи. І економіка тоді базувалася багато в чому саме на продажу вуглеводнів”, — нагадала редакторка порталу After Empire.

Політична аналітикиня висловила сумнів, що РФ буде ізольована від світу і просто перетворитися на Північну Корею.

“Розумієте, Росія занадто велика, щоб стати Північною Кореєю. Якщо на Північну Корею світу практично наплювати, там є санкції, і всі поглядають на неї і не дуже думають про те, що там відбувається, то Росія занадто велика. Залишити такий великий нарив, тут доведеться вже, я не знаю, “руки-ноги ампутувати”, — вважає експертка.

За її словами, на Росію чекає денацифікація і її навряд чи вже вдасться “зшити”.

“Тому що нас дедалі менше і менше пов’язують один з одним. Все менше і менше є відчуття того, що ми зможемо жити в одній країні. І все більше відчуття, що по якихось поки ще невидимих лініях, але країна вже розповзається”, — резюмувала Ольга Курносова.

Читайте також: Росія стає закритою державою, в якій дітей виховують відповідно до тоталітарного режиму — думка

Прямий ефір