У Німеччині закликають посилити кордон з Угорщиною — причини

Прапор Німеччини. Фото: gettyimages.com

У Німеччині хочуть посилити кордон з Угорщиною через спрощення в’їзду для росіян. Про це повідомляє видання T-online з посиланням на міністра внутрішніх справ німецької землі Бранденбург Міхаеля Штюбгена, інформує FREEДОМ.

Штюбген закликав до посилення прикордонного контролю на всіх кордонах ЄС з Угорщиною. За словами чиновника, неприйнятно, щоб країна Європейського Союзу дозволяла росіянам в’їжджати в країну фактично безконтрольно.

“Європейські договори дозволяють здійснювати прикордонний контроль у виняткових ситуаціях. Так само як ми робимо з Польщею і Чехією, такі країни як Австрія, Хорватія, Словаччина і Румунія повинні робити те саме. Країна ЄС, яка фактично безконтрольно допускає росіян, неприйнятна”, — цитує видання Міхаеля Штюбгена.

Також рішенням Угорщини впускати в країну громадян Росії та Білорусі обурений голова консерваторів у Європарламенті Манфред Вебер. Він вимагає розглянути питання на наступному саміті глав урядів.

Читайте також: Спрощеним доступом росіян на територію Євросоюзу Угорщина грає з вогнем, — Кузьмін

Нагадаємо, вже кілька днів росіяни та білоруси можуть в’їжджати до ЄС через Угорщину без будь-яких перевірок безпеки та безперешкодно вирушати до інших країн Євросоюзу. Це стало можливим через рішення Будапешта включити громадян РФ і РБ до програми “національної карти”. Вона дозволяє іноземцям легально працювати в Угорщині протягом щонайменше двох років і привозити до країни членів сім’ї. У Брюсселі спрощення в’їзду для жителів країни-агресора назвали лазівкою для шпигунів.

Прямий ефір