Армія РФ — за 5 км від траси “Покровськ — Костянтинівка”: ситуацію проаналізував Снєгирьов

Дмитро Снєгирьов. Фото: rozmova.wordpress

Завдання російських окупаційних військ на Покровському напрямі — взяти під контроль основні траси Збройних сил України. Насамперед йдеться про трасу 0504 “Покровськ — Костянтинівка”, яка є основним маршрутом для підвезення боєкомплекту та вивезення поранених. Передові підрозділи армії РФ перебувають за 5-5,5 км від неї. Про це сьогодні, 4 серпня, в ефірі телеканалу FREEДОМ сказав військово-політичний аналітик Дмитро Снєгирьов.

“Слід зазначити, що у напрямку траси залишився населений пункт Воздвиженка, який контролють Збройні сили України. Враховуючи той факт, що місячне просування окупантів там у середньому від 1,5 до 2 км, можемо говорити про те, що вихід на трасу — це не найближча перспектива російських окупантів”, — прокоментував гість ефіру.

Спроба окупантів активізувати бойові дії в районі Іванівки, Желанного та Новосілки, за словами Снєгирьова, може створити передумови для локального оточення ЗСУ. Крім того, окупанти також прагнуть перерізати тут логістику Сил оборони — кілька трас, які використовуються для забезпечення угруповання військ насамперед на Краматорському напрямку. Просування росіян аналітик пов’язує з їхньою перевагою в повітрі — завданням ударів керованими авіабомбами.

“Саме це і створює передумови для тимчасових тактичних успіхів окупантів. Попереду буде міська забудова, й інтенсивність боїв зросте. Причому зростуть втрати окупантів. Бої у міській забудові — це бої високої інтенсивності, де коефіцієнт втрат атакуючої сторони 5:1 порівняно із втратами з боку тієї, що перебуває в активній обороні”, — додав Дмитро Снєгирьов.

Читайте також: Ворог був активним на Торецькому та Куп’янському напрямках, найгарячішим залишається Покровский, — Генштаб ЗСУ

Нагадаємо, минулої доби втрати російських загарбників становили 1 150 осіб. Також українські воїни знешкодили п’ять танків, 17 бойових броньованих машин, 59 артилерійських систем, три реактивні системи залпового вогню, три засоби протиповітряної оборони, 41 безпілотник оперативно-тактичного рівня, дві крилаті ракети, 80 автомобілів та 11 одиниць спеціальної техніки окупантів.

Читайте також: Новогродівка може виявитися тією перешкодою, через яку армії РФ не пройти на Покровському напрямку, — Коваленко

Прямий ефір