Проводити мобілізацію без репресивних методів у РФ з кожним місяцем стає складніше, — Коваленко

Олександр Коваленко. Скріншот: uatv.ua

Росії поки вдається заповнювати втрати особового складу, але робити це стає дедалі складніше. Навіть великі виплати за підписання контракту з Міністерством оборони РФ не мотивують вирушати на фронт в Україну. Про це сьогодні, 3 серпня, в ефірі телеканалу FREEДОМ розповів військово-політичний оглядач групи “Інформаційний спротив” Олександр Коваленко.

“Середній показник втрат особового складу армії РФ — це 35 тис. на місяць, плюс-мінус 10-15%. Показник їхньої щомісячної мобілізації також 35-40 тис. Вони цілком можуть собі дозволити такі втрати зі щомісячною компенсацією шляхом мобілізації”, — сказав він.

Володимир Путін намагається великими грошима заманити росіян на війну проти України. Він удвічі збільшує разову виплату новобранцям за вступ до лав російської армії. Уже понад 10 регіонів Росії платять за контракт по 1 млн руб. (11,8 тис. дол.) і вище.

“Мобілізація в Росії проходить із кожним разом дедалі складніше й складніше. Вони йдуть на різного роду хитрощі, мотивацію, щоб підписували контракт із російською армією, пропонуючи колосальні гроші та одноразові виплати. Охочих добровільно йти підписувати контракт все менше і менше. Вони зараз можуть собі дозволити зібрати 35 тис. людей на місяць і відправити їх у зону бойових дій, але з кожним місяцем навіть це стає робити складніше без репресивних методів. Репресивні методи — це оголошення загальної мобілізації”, — розповів Коваленко.

Читайте також: У російській армії військові дають хабарі командирам, щоб “списатися”, — Горбацевич

Прямий ефір