Надання Угорщиною потенційним російським шпигунам і диверсантам легкого доступу до ЄС підірве безпеку всіх нас, — Йоганссон

Ілва Йоганссон. Фото: gettyimages.co.uk

Єврокомісарка із внутрішніх справ Ілва Йоганссон звернулася до міністра внутрішніх справ Угорщини Шандора Пінтера за поясненнями у зв’язку зі спрощенням процедури видачі віз для громадян Росії та Білорусі з боку угорської влади. Вона опублікувала лист у своєму акаунті в мережі Х, повідомляє FREEДОМ.

У тексті листа вона нагадує про спроби Росії дестабілізувати Європейський Союз і про атаки на критичну інфраструктуру ЄС, закликаючи до пильності. Єврокомісарка просить відповісти на запитання, що містяться в неопублікованому доповненні до листа, до 19 серпня.

“Росія являє собою загрозу безпеці. Нам потрібно більше, а не менше пильності. Надання потенційним російським шпигунам і диверсантам легкого доступу до Європейського Союзу підірве безпеку всіх нас. Сьогодні в листі я прошу угорський уряд все пояснити. Якщо їхня схема полегшеного доступу являє собою ризик, ми діятимемо”, — написала Йоганссон.

Читайте також: Угорщина спрощує умови в’їзду для росіян і білорусів — реакція ЄС (ВІДЕО)

Нагадаємо, влада Угорщини розширила дію програми “Національна карта” на громадян Росії та Білорусі. Ця програма спрощує в’їзд до Угорщини, дає змогу там працювати і запрошувати членів сім’ї. Будапешт реалізує проєкт “Пакш-2” разом із російським “Росатомом” із запуску нових енергоблоків на однойменній атомній електростанції.

Прямий ефір