Російські окупанти не можуть розгорнути наступ за межами Донбасу, — екскомандир “Айдару”

Російські військовослужбовці. Фото: gettyimages.com

Російські окупаційні війська обмежені у своїх наступальних можливостях за межами Донбасу. Про це сьогодні, 1 серпня, в ефірі телеканалу FREEДОМ заявив екскомандир взводу батальйону “Айдар” Євген Дикий.

“Вони не в змозі розгорнути наступ в іншому районі, окрім Донбасу. На Запоріжжі їх максимум — вирівняти лінію фронту та усунути глибокий виступ усередині окупованої території. Йдеться про Роботинський виступ”, — сказав він.

Як він зазначив, за чотири місяці завзятих боїв російські війська змогли вирівняти цей виступ.

“Але річ у тому, що тримати плацдарм усередині чужої території завжди дуже важке завдання. Ось вони за чотири місяці видавили цей плацдарм та вийшли на рівну лінію фронту. Але це зовсім не те саме, що тепер спробувати прорвати нашу лінію оборони. Для цього у них там категорично немає сил”, — наголосив екскомандир “Айдару”.

Крім того, Дикий нагадав про спробу противника розвинути наступ у Харківській області та її результати.

“У 10-х числах травня вони пішли на Харків і просунулися на 5 кілометрів углиб, а тепер намагаються утримати позиції, перебуваючи у глибокій обороні. Наступ у Сумській області довелося скасувати, оскільки зібране там угруповання терміново перекинули на Харківщину. Це чітко показує, що за межами Донбасу вони не мають можливостей. Але на Донбасі, де сконцентровано основні сили та набрано розгону, потрібно бути готовими до того, що вони можуть просунутися ще”, — підсумував Євген Дикий.

Читайте також: 156 боєзіткнень відбулося між окупантами та Силами оборони України, понад третина — на Покровському напрямку

Нагадаємо, минулої доби втрати російських загарбників склали 1 370 осіб. Також українські воїни знешкодили дев’ять танків, 42 бойові броньовані машини, 33 артилерійські системи, одну реактивну систему залпового вогню, 115 безпілотників оперативно-тактичного рівня, 77 автомобілів та 16 одиниць спеціальної техніки ворога.

Прямий ефір