156 боєзіткнень відбулося між окупантами та Силами оборони України, понад третина — на Покровському напрямку

Український військовослужбовець. Ілюстративне фото: facebook.com/GeneralStaff.ua

Покровський напрямок залишається найгарячішим на фронті. Протягом доби українські захисники відбили тут 55 штурмових дій противника. Про це сьогодні, 1 серпня, повідомив Генеральний штаб Збройних сил України, інформує FREEДОМ.

Російські окупаційні війська за добу завдали по позиціях українських підрозділів та населених пунктах України ударів п’ятьма ракетами та 103 керованими авіабомбами (КАБами), а також здійснили понад 4 600 обстрілів, з яких 104 — із реактивних систем залпового вогню. Під ворожими авіаударами перебували понад 40 населених пунктів у Сумській, Харківській, Донецькій, Запорізькій та Херсонській областях.

Між Силами оборони України та окупантами за добу відбулося 156 бойових зіткнень. Ситуація на напрямках наступна:

На Харківському — вісім атак: Сили оборони відбивали штурмові дії противника біля Тихого та Вовчанська.

На Куп’янському за добу також відбулося вісім боєзіткнень — поблизу Степової Новоселівки, Колесниківки, Берестового, Стельмахівки та Андріївки.

На Лиманському ворог атакував 14 разів неподалік Макіївки, Невського та Новосергіївки.

На Сіверському напрямку українські захисники відбивали чотири штурмові дії російських загарбників поблизу Верхньокам’янського, Івано-Дар’ївки та Виїмки.

На Краматорському точилися 10 боїв в районах Іванівського, Часового Яру, Богданівки та Андріївки.

На Торецькому 26 боєзіткнень відбулося неподалік Північного, Нью-Йорка, Торецька та Залізного.

На Покровському напрямку захисники України відбили 55 штурмових дій ворога в районах населених пунктів Воздвиженка, Желанне, Сергіївка, Пантелеймонівка, Новоолександрівка, Іванівка, Лисичне, Тимофіївка, Карлівка, Калинове та Гродівка.

На Курахівському напрямку Сили оборони зупинили 13 атак біля Красногорівки, Желанного, Карлівки, Георгіївки та Парасковіївки, де противник намагався прорвати українську оборону.

На Времівському російські війська здійснили 12 штурмів біля Великої Новосілки та Водяного.

На Придніпровському шість ворожих штурмових дій на лівобережжі Дніпра не мали успіху.

На Гуляйпільському й Оріхівському напрямках обстановка — без особливих змін.

На Волинському та Поліському ознак формування наступальних угруповань ворога не виявлено.

На кордоні з Чернігівською та Сумською областями противник зберігає військову присутність, здійснює мінометні та артилерійські обстріли населених пунктів з території РФ, нарощує щільність мінно-вибухових загороджень вздовж державного кордону України.

Протягом минулої доби авіація та ракетні війська і артилерія Сил оборони завдали 18 ударів по районах зосередження особового складу, озброєння та військової техніки противника, а також уразили п’ять пунктів управління, два засоби протиповітряної оборони, вузол зв’язку, три склади боєприпасів та паливно-мастильних матеріалів, а також ще один важливий об’єкт окупантів.

Читайте також: На Покровському напрямку дуже важко тримати оборону, але ЗСУ це вдається, — Гетьман

Нагадаємо, минулої доби втрати російських загарбників склали 1 370 осіб. Також українські воїни знешкодили дев’ять танків, 42 бойові броньовані машини, 33 артилерійські системи, одну реактивну систему залпового вогню, 115 безпілотників оперативно-тактичного рівня, 77 автомобілів та 16 одиниць спеціальної техніки ворога.

Прямий ефір