“Люди фізично закінчуються”: нові методи поповнення втрат армії РФ проаналізував Пономарьов

Ілля Пономарьов. Скріншот: uatv.ua

Влада РФ вигадує різні способи поповнення втрат армії на фронті в Україні — від великих одноразових виплат за підписання контракту з Міністерством оборони РФ, до закону про підвищення терміну служби в армії для тих, хто отримав російське громадянство. Це все означає лише те, що людей катастрофічно не вистачає, а добровольці й зовсім закінчилися. Про це сьогодні, 31 липня, в ефірі телеканалу FREEДОМ розповів голова З’їзду народних депутатів Ілля Пономарьов.

“Грошей у них вистачить найближчим часом, поки йдуть надходження від продажу нафти, інших природних ресурсів. Але люди фізично закінчуються. Скільки б не було грошей, але щоб нових народили, потрібен якийсь час. І це не дев’ять місяців, це мінімум 18 років”, — сказав він.

Російська Державна Дума запропонувала підвищити до двох років термін служби в армії для тих, хто отримав російське громадянство. Це насамперед торкнеться тих громадян, хто на тимчасово окупованих територіях отримав російський паспорт.

“Це опція для українців, які мали нещастя жити на окупованих територіях і не виїхали, а значить підтримали де-факто окупаційну владу. Їх забиратимуть надовго”, — зазначив Пономарьов.

Він вважає, що цей закон буде також застосовано до мігрантів із Центральної Азії.

“Крім того, ті, хто вносили цей законопроєкт, аргументували це тим, що будуть закликати представників емігрантів у Центральній Азії. Але тільки вони не розуміють однієї простої речі, що є досвід, коли забирали азійських мігрантів в армію, і це закінчувалося бунтами. Там існує мовний бар’єр. Тому що одна справа за гроші складати іспит при отриманні громадянства і витиснути з себе кілька слів, а інша справа служити в армії, виконувати команди й так далі”, — констатував експерт.

Читайте також: Мобілізація викличе у Росії масовий опір, — Сазонов

Прямий ефір