Висока інтенсивність атак армії РФ зберігається на Покровському напрямку — карта війни за 30 липня (ВІДЕО)

Ілюстративний скріншот: uatv.ua

Від початку доби на передовій відбулося вже 74 бої. Найбільше російських штурмів — на Покровському напрямку, зазначають у Генеральному штабі Збройних сил України (ЗСУ), повідомляє FREEДОМ.

Водночас на Південному фронті окупанти вичерпали свої сили, кажуть військові.

“Якщо порівнювати наш напрямок із загальною ситуацією на фронті, то наголошую на тому, очевидно, що в росіян не вистачає ресурсів вести ефективний, масштабний наступ і на нашому напрямку також, тому що минулої доби було зафіксовано сім спроб росіян атакувати, чотири з яких — на Оріхівському напрямку та ще три спроби в районі Кринок”, — розповів речник Оперативно-стратегічного угруповання військ “Таврія” Дмитро Лиховій.

На Лиманському напрямку українські війська успішно відбили російські штурми в районі Макіївки, Невського та Серебрянського лісництва Луганської області. Противник намагався наступати і в районі Верхньокам’янського, Переїзного та Виїмки на Донеччині, а також — Новоосинового, Піщаного та Вовчанська Харківської області.

Росія намагається зосередити свої зусилля на Харківському напрямку, кажуть експерти.

“Росіяни зібрали резерви. Усіх, кого можуть. І нарощують зусилля на Харківському напрямку. Стояло питання, чи будуть вони відкривати ще один напрямок на півночі — у Сумській або Чернігівській областях. Але, судячи з усього, резерви у них обмежені, й тому з їхнього боку ухвалено рішення все-таки нарощувати зусилля на Харківському напрямку”, — зазначив засновник благодійного фонду “Закриємо небо України”, генерал-лейтенант Ігор Романенко.

На Покровському напрямку прикордонники знищили черговий танк російських загарбників. Бійці 109-ї бригади — міномет окупантів. А на Курахівському напрямку стався вже другий за тиждень масштабний розгром росіян.

“Армія окупантів кинула в атаку 57 одиниць бронетехніки, щоб прорвати оборону таврійських десантників на Курахівському напрямку — масований російський штурм знову зазнав фіаско. Окупанти залучили 10 танків, 47 бойових броньованих машин із піхотою, 10 мотоциклів та один багі. Попри величезну кількість ворожої техніки, усі спроби противника вкотре були помножені на нуль”, — з повідомлення пресслужби 79-ї окремої десантно-штурмової Таврійської бригади ЗСУ.

Загальні втрати армії країни-агресора з початку повномасштабного вторгнення вже перевищили 577 тис. осіб. За добу було ліквідовано 1 060 російських солдатів, знищено 25 танків, 38 бронемашин, 46 артилерійських систем і десятки одиниць іншої техніки росіян.

Читайте також: На Харківському напрямку наступ Росії не ослабне, — генерал-лейтенант

Прямий ефір