Росіяни активізувалися на Південному фронті — аналіз ситуації

Лінія фронту на півдні Запорізької та Донецької областей. Ілюстрація: deepstatemap.live

Штурми російських окупантів почастішали на Південному напрямку фронту. Про це сьогодні, 28 липня, в ефірі телеканалу FREEДОМ розповів речник Української добровольчої армії “Південь” Сергій Братчук.

Найбільш інтенсивні бої на півдні Донецької області відмічаються в районі Времівського плацдарму (напрямок села Времівка біля Великої Новосілки) і села Урожайне, “де у противника є тактичне просування”.

У Запорізькій області окупанти найактивніші на Роботинському плацдармі (село Роботине), також активізуються на напрямку населеного пункту Мала Токмачка.

“Ворог використовує тут авіаційні ракети, авіабомби, щоб забезпечити подальший прохід своєї піхоти. Але у будь-якому разі на цих ділянках українські Сили оборони не допустили прориву. Є певні маневри ворога, але, на мій погляд, це більше імітаційні дії, щоб відвернути наші резерви”, — прокоментував Братчук.

У Запорізькій області росіяни відновили атаки й на Гуляйпільському напрямку (напрямок міста Гуляйполе).

“Тут вони здійснюють по кілька штурмів на день із використанням механізованої компоненти. Але наші позиції міцні, втрата позицій та просування ворога в цьому напрямку не допущені”, — акцентував Братчук.

Українські захисники продовжують утримувати позиції й на лівому березі Дніпра в Херсонській області.

“Усі ті рубежі, які є в нас на лівому березі, не здані. Це щодо придніпровських островів, на яких наші підрозділи досить успішно тримають оборону. У ворога на лівому березі Дніпра немає того просування, на яке він розраховував”, — констатував речник.

Читайте також: Росармія планує наступ у Запорізькій області — подробиці від Селезньова

Нагадаємо, днями на Курахівському напрямку Донецької області українські захисники відбили один із найбільших штурмів армії РФ від початку повномасштабного вторгнення. Метою росіян на цьому напрямку є захоплення міста Вугледар, розташованого на півдні Донеччини. Коштом півдня Донецької та Запорізької областей противник хоче розширити сухопутний коридор, який з’єднує РФ із Кримом через окуповані території цих регіонів.

Прямий ефір