Велика Британія дозволить Україні використовувати свою далекобійну зброю по території РФ — думка Снєгирьова

Прапор Великої Британії на тлі Біг-Бена. Фото: gettyimages.com

Велика Британія може дозволити Україні використовувати надану їй зброю для ударів по військових цілях на території Росії. Однак Лондон не буде причетний до таких атак, заявив міністр оборони країни. Така заява свідчить про те, що зараз триває обговорення цього питання. Але, найімовірніше, його буде ухвалено на користь України. Про це сьогодні, 27 липня, в ефірі телеканалу FREEДOM розповів військово-політичний аналітик Дмитро Снєгирьов.

“Насправді, наразі у Великій Британії відбувається процес ухвалення рішень з цього питання. Нагадаємо, що заява прем’єра-міністра Британії дещо відрізняється від заяви міністра оборони цієї країни”, — зазначив військово-політичний експерт.

Він звернув увагу, що саме Велика Британія завжди була піонером у питанні надання Україні засобів ураження.

“Ті ж крилаті ракети Storm Shadow. Саме після відповідного рішення Великої Британії європейські партнери переглянули свою позицію щодо надання Україні далекобійної зброї. Зрештою, згадаймо і позицію Лондона в питанні формування коаліції дронів і коаліції військово-морського флоту”, — нагадав Снєгирьов.

За його словами, саме Велика Британія взяла на себе функції світового лідера в процесі формування антипутінської коаліції.

“І тому риторика Великої Британії з приводу застосування засобів ураження по території Російської Федерації з дальністю до 300 кілометрів не випадкова. Адже не випадково чекають передачі Україні літаків F-16. Тому що щойно F-16 з’являться на території України, буде можливість використання крилатих ракет повітряного базування для ударів по РФ. І риторика Великої Британії зміниться. Я в цьому просто впевнений“, — зазначив гість ефіру.

Він додав, що британська сторона чудово розуміє, що в комплексі з використанням, відповідно, літаків F-16 можливість ураження об’єктів на території РФ зросте в рази.

“Тому й така риторика. І основне: давайте не забувати про те, що Велика Британія дала чітко зрозуміти Росії, що її ядерний шантаж по відношенню до України і, відповідно, до країн НАТО — абсолютно неприйнятний. Причому це риторика, яка не змінювалася з часів Маргарет Тетчер. Ось у чому сталість цієї країни — у питанні підтримки демократичних інституцій в Україні. До того ж, Британія — єдина країна, яка прямо заявила, що задоволена роботою української сторони, яка знизила до історичного мінімуму присутність РФ у Чорноморському басейні за сто років”, — резюмував Дмитро Снєгирьов.

Читайте також: У Румунії виявлено уламки БпЛА Росії після атаки на Україну — реакція Заходу (ВІДЕО)

Прямий ефір