Нове командування ЗС РФ знову пробує “м’ясні штурми” та атаки великими масивами техніки, — Варченко

Іван Варченко. Скріншот: uatv.ua

Сили оборони України відбили одну з найбільших механізованих атак росіян у Донецькій області. Як повідомляє Інститут вивчення війни, у середу, 24 липня, біля Костянтинівки армія РФ залучила 11 танків, 45 бойових бронемашин, рідкісну бойову машину “Термінатор”, 12 мотоциклів і дві сотні військових. Однак українські війська за допомогою артилерії, безпілотників і мінних полів відбили наступ росіян. Командування армії РФ знову пробує тактику наступу великими масивами техніки та “м’ясні штурми”. Про це сьогодні, 27 липня, в ефірі телеканалу FREEДОМ розповів експерт з питань національної безпеки, військовослужбовець Збройних сил України (ЗСУ) Іван Варченко.

“Росіяни залишилися обома ногами в глибокому “совку”, коли солдатів не шкода. І за будь-яку ціну вони превалюють над здоровим глуздом і над усіма тими досвідами, які отримують на лінії фронту. Зараз відбулася зміна командування збройних сил окупаційної Російської Федерації, яке починає видавати за “новий велосипед” усе те, що вже давно пройдено. Наприклад, ходити колонами, атакувати великими масивами техніки”, — розповів він.

Експерт зазначив, що подібні штурми демонструють дефіцит військової техніки в армії РФ.

“Ми бачимо, що знищується техніка 1950-х, 1960-х років. Ми бачимо, що Росія називає вже основними танками Т-62. Танки Т-62 — це прапрадіди сучасних російських танків, які теж не є сучасними за світовими мірками. У них великої кількості техніки немає”, — сказав Варченко.

Читайте також: Росармія планує наступ у Запорізькій області — подробиці від Селезньова

Прямий ефір