Кремль нав’язує школам в окупації “z-літературу” — подробиці від ЦНС

Ілюстративне фото: matrix-info.com

Кремль у школах на тимчасово окупованих територіях (ТОТ) України змушує поширювати пропагандистську літературу та так звану “фронтову поезію”. Про це повідомляє український Центр національного спротиву (ЦНС), передає FREEДОМ.

Зазначається, що російські окупанти склали список так званої поезії, оповідань та нарисів російських солдатів, які воюють проти України. Цей перелік буде обов’язковим для шкіл, бібліотек та культурних центрів, які перебувають в окупації. Курирує акцію кремлівський пропагандист Захар Прилєпін. Він особисто редагує тексти, загалом у списку 15 книг.

“Ворог продовжує свою жорстку кампанію з промивання мізків українських дітей. Для цього склав список “фронтової поезії”, оповідань військових та нарисів про “героев русской весны”, які мають “зберегти пам’ять” про війну проти України. Цей список стане обов’язковим для шкіл, бібліотек та культурних центрів тимчасово окупованих територій України”, — повідомляє ЦНС.

Читайте також: Кожні два дні на ТОТ відбуваються заходи ідеологічної спрямованості для дітей — деталі від правозахисника

Прямий ефір