По всьому фронту тривають активні бойові дії, — Сирський

Олександр Сирський. Фото: president.gov.ua

Активні бойові дії тривають по всій лінії фронту в Україні. Про це заявив головнокомандувач ЗСУ Олександр Сирський, повідомляє FREEДОМ.

Росіяни намагаються прорватися до Покровська, попри великі втрати. Бої точаться біля Красногорівки, а також у районах Прогресу, Залізного, Північного й Часового Яру. При цьому російські окупанти не полишають спроб захопити Стельмахівку та Макіївку. Армія РФ атакує українські позиції в районі Іванівського та Кліщіївки. Також росіяни намагаються захопити острови пойми лівого берега річки Дніпро.

“Що ми можемо та маємо зробити для того, аби зупинити наступ ворога, що переважає чисельно? Відповідь одна: ефективне вогневе ураження основних сил противника та його резервів на дальніх підступах, комплексне ураження противника перед переднім краєм, стійке утримання підготовлених з інженерного погляду рубежів і позицій, максимально ефективне використання всіх можливостей зброї та боєприпасів, насамперед бойових дронів, в яких ми маємо перевагу. А також опанування нових способів знищення розвідувальних БпЛА противника в умовах тотального дефіциту зенітних ракет малої дальності, тільки з використанням засобів РЕБ та FPV-дронів”, — сказав Сирський.  

Читайте також: Армія РФ надзвичайно активізувала штурмову та бомбардувальну авіацію на Времівському напрямку — ситуація на фронті

Нагадаємо, минулої доби загальні втрати російських загарбників становили 1 050 осіб. Також українські воїни знешкодили 18 танків, 17 бойових броньованих машин, 51 артилерійську систему, дві реактивні системи залпового вогню, чотири засоби протиповітряної оборони, 73 безпілотники оперативно-тактичного рівня, 102 автомобілі та 21 одиницю спеціальної техніки.

Прямий ефір