ЗСУ не втратили контроль над лівим берегом на Херсонщині — пояснення Грабського

Сергій Грабський. Фото: utro02.tv

Вихід українських сил зі знищеного села Кринки не означає втрати контролю з боку Сил оборони України над лівим берегом Дніпра на Херсонщині. Про це сьогодні, 22 липня, в ефірі телеканалу FREEДОМ сказав військовий експерт Сергій Грабський.

Контроль підтримується вогнем із правого берега та веденням активних дій українськими підрозділами, які продовжують оперувати на лівому березі, зазначає експерт.

“Вихід із Кринок не означає, що ми втратили контроль над лівим берегом. Вихід із Кринок означає, що на цьому місці просто банально немає можливості створити якісь оборонні споруди внаслідок тотального знищення всього, що можна було знищити. Там неможливо навіть окопатися чи створити якесь укріплення, бо це просто купи щебеню. Але контроль зберігається. Саме завдяки цьому контролю ми знижуємо можливості противника щодо завдання ударів по правобережній частині. Хоча правобережна частина також зазнає обстрілів, і противник використовує всі доступні методи для того, щоб тероризувати мирне населення на правому березі Дніпра”, — додав Сергій Грабський.

Читайте також: Як змінилася ситуація на лівобережжі Херсонщини — аналіз Снєгирьова

Раніше повідомлялося, що українські захисники залишили певні позиції в селі Кринки на лівобережжі Дніпра на Херсонщині, про що заявили в Силах оборони півдня України. Але вони продовжують виконувати бойові завдання на лівому березі, зокрема в районі цього населеного пункту. Село Кринки перебуває під контролем ЗСУ з правого берега Дніпра.

Читайте також: “Навіть від руїн не залишилося руїн”: що відбувається в селі Кринки — відповідь оглядача

Прямий ефір