Франція посилює безпеку перед відкриттям Олімпійських ігор

Ілюстративне фото: ukr-team.com

Франція не пустила на Олімпіаду приблизно сотню осіб із Росії та Білорусі, які збиралися проникнути в країну як журналісти, техперсонал і медики. Відмови у в’їзді пов’язані з підозрами в шпигунстві, повідомляє FREEДОМ.

Як заявив глава Міністерства внутрішніх справ (МВС) Франції Жеральд Дарманен, крім розвідки, вони могли б отримати доступ до комп’ютерних мереж для кібератак. Заразом росіяни, які працюють у Міжнародному олімпійському комітеті, в Парижі будуть. Загалом правоохоронці Франції перевірили 960 тис. осіб, аж до тих, хто розносить воду, щоб упевнитися, що вони не небезпечні.

Французькі солдати, які патрулюватимуть вулиці Парижа під час Олімпіади, провели тренування з рукопашного бою. Як повідомляє Associated Press, піхотинці відпрацьовували навички в повній екіпіровці. За даними інформагентства, 18 тис. військових допомагатимуть забезпечувати безпеку на Літніх іграх. Солдатів розмістили у величезному таборі, побудованому на околиці Парижа.

“Наша місія — підтримувати Сили внутрішньої безпеки: поліцію, жандармів, пожежників для гарантування безпеки на Олімпійських іграх. Наша мета — дислокуватися по всьому місту, щоб мати можливість втрутитися в разі терористичної загрози. Ми концентруємося на боротьбі з тероризмом”, — пояснив боєць 27-го полку альпійських мисливців Томас.

Також напередодні французькі Сили безпеки почали блокувати більшу частину центру Парижа. Набережну Сени закрили для автомобілів. Місцеві жителі або туристи, які забронювали номери в готелях у цьому районі, мали отримати перепустку у вигляді QR-коду. На Олімпійських іграх очікується близько 10 млн глядачів. Окрему увагу приділяють безпеці спортсменів.

“Спортсмени регулярно зазнають погроз. Існує низка заходів безпеки, які ми негайно впроваджуємо спільно з Національним олімпійським комітетом, щоб бути впевненими, що цим займатимуться. Але це звичайне явище, і в деяких делегаціях, очевидно, це трапляється частіше, ніж в інших”, — зазначив директор департаменту Міжнародного олімпійського комітету (МОК) зі зв’язку з Національними олімпійськими комітетами Джеймс Маклеод.

Навесні президент Франції Еммануель Макрон попередив про загрозу від Росії. Французький лідер заявив, що впевнений — Олімпіада в Парижі стане об’єктом атак Москви. У тому числі інформаційних. Адже Ігри проходитимуть в умовах військової агресії Росії проти України.

Читайте також: Українські гімнасти вирушили на Олімпійські ігри до Франції

Нагадаємо, Олімпійські ігри пройдуть у Парижі з 26 липня по 11 серпня.

Прямий ефір