Відносини між Україною та Британією будуть тільки зміцнюватися, — Чаленко

Ігор Чаленко. Фото: Facebook

Велика Британія подвоїть підтримку України. Візит президента України Володимира Зеленського до Лондона вже став історичним, а Британія працює у сфері посилення оборони, чим посилає потужний сигнал іншим країнам Заходу. Про це сьогодні, 19 липня, в ефірі телеканалу FREEДОМ розповів політолог, голова Центру аналізу та стратегій Ігор Чаленко.

“Візит Зеленського до Великої Британії є історичним. Він наголошує на стабільності та непорушності двосторонніх відносин між Києвом і Лондоном і показує тренд на подальший розвиток. Відносини між Україною та Британією будуть тільки зміцнюватися”, — констатував він.

Лондон демонструє стабільність зовнішньої політики, попри виборчі процеси, зазначив політолог.

“Велика Британія є одним із ключових союзників України. Зараз саме Лондон показує, як при зміні уряду, влади, не змінюється зовнішня політика однієї з найпотужніших держав у світі. Зараз учасники на міжнародній арені дивляться зокрема на позицію Лондона щодо і підтримки України, і протидії російській агресії. І Лондон дійсно зараз демонструє ту силу, якої так бракує у інших партнерів через внутрішні виборчі процеси”, — пояснив він.

Читайте також: Британський стратег з питань оборони: хто став спецпредставником НАТО в Україні та чим він займатиметься

Прямий ефір