ООН перетворилася на сцену для стендапера Небензі, — Лісний

Василь Небензя. Фото: ТАСС

Росія незаконно займає місце в Раді безпеки Організації Об’єднаних Націй (ООН). Вона сама не голосуватиме за своє виключення і продовжить використовувати Організацію для просування своєї риторики. Про це сьогодні, 18 липня, в ефірі телеканалу FREEДОМ сказав президент Аналітичного центру “Політика” Олег Лісний.

“ООН перетворилася на сцену для стендапера Небензі (постпред РФ в ООН, — ред.). Він приходить і скликає з будь-якого приводу наради, має на це право умовно, і починає “гнати”, вибачте за вираз, за їхнім розумінням, пургу”, — сказав він.

Як приклад Лісний навів ракетний удар, який Росія завдала по дитячій лікарні “Охматдит” у Києві.

“Спочатку була брехня, просто неприкрита брехня. Наш представник України розбив це фактами. Але потім же був обід, на якому була котлета по-київськи. На що це перетворюється майданчик ООН, якщо там — загиблі діти, там діти на спеці сидять із системами діалізу; руки людей, які розбирають залишки стін одного з корпусів, які дуже гарячі, ще й голими руками розбирають; воду везуть з усього Києва. Черга стоїть з людей, які допомагають. Ось людський момент. А в ООН їдять котлету по-київськи”, — зауважив політолог.

Він вважає, що на обід повинні були прийти тільки країни-ізгої.

Читайте також: Росія цинічно намагається представити себе на сторожі багатостороннього порядку: 52 країни засудили дебати в ООН, ініційовані РФ (ВІДЕО)

Прямий ефір