У російських “хвильових” атаках рівень втрат штурмових підрозділів становить до 80%, — Снєгирьов

Дмитро Снєгирьов. Фото: rozmova.wordpress

Рекордні втрати російської армії протягом останніх двох місяців зумовлені не лише невдалим наступом у Харківській області. Окупанти несуть їх і на інших напрямках, оскільки використовуються погано підготовлені та погано оснащені бійці. Про це сьогодні, 16 липня, в ефірі телеканалу FREEДОМ розповів військово-політичний експерт Дмитро Снєгирьов.

“Подібні підрозділи, укомплектовані жителями Волгоградської області, були кинуті на прорив української оборони, фактично в лобову атаку, на Часовоярському напрямку. Це штурм мікрорайону “Канал”. Причому слід зазначити, що, за інформацією самих російських джерел, ці підрозділи пройшли курс навчання протягом півтора — максимум двох тижнів. Тобто, абсолютно непідготовлені мобілізовані громадяни Російської Федерації, які виконували роль гарматного м’яса, фактично своїми тілами проривали позиції Збройних сил України. А далі вже входили професійні підрозділи — йдеться про 98-у дивізію повітряно-десантних військ”, — розповів Снєгирьов.

Подібне, за його словами, відбувалося і на Харківському напрямку.

“Неукомплектовані підрозділи російських військ зі складу угруповання “Север” кинули на штурм українських позицій у районі Липців та у районі Вовчанська. Там втрати були просто катастрофічними — до 90% особового складу. Причому ми маємо дані об’єктивного контролю, які підтверджують катастрофічний характер втрат російських окупантів”, — зазначає гість ефіру.

Він каже, що це — радянська тактика часів Другої світової, яка не зазнала змін за минулі десятиліття.

“Коли вперед кидали так звані штурмові загони, сформовані з числа або осіб із місць позбавлення волі, або так званих “штрафників”, а потім уже йшли безпосередньо підрозділи Червоної армії”, — прокоментував експерт.

Снєгирьов додає, що російську владу абсолютно не цікавить матеріально-технічне забезпечення російських військ, де на кількох бійців може припадати одна лопата. Як пояснює гість ефіру, неможливість вчасно окопатися значно збільшує втрати: “живучість” такого підрозділу — день-два.

Ставлення росіян до своїх поранених, частково, як він вважає, обумовлено самим характером атак.

“Це так званий “хвильовий” характер атаки, тобто постійний вогневий вплив на позиції Збройних сил України, коли перша хвиля, друга хвиля не мають права відійти з лінії зіткнення. Створюється постійно вогневий вплив. Ця тактика є ефективною. Але слід говорити і про те, що рівень втрат штурмових підрозділів — до 80%. Причому самі росіяни визнають той факт, що можливості вийти безпосередньо з лінії зіткнення немає: розстрілюють на місці, як за спробу втечі. Тому і така масова тактика використання поранених, покалічених осіб, які раніше відмовилися брати участь у бойових діях”, — пояснює гість ефіру.

Крім того, як підкреслив він, йдеться про загалом нелюдське ставлення.

“Буквально вчора я отримав кадри з ростовського шпиталю, куди прийшла чергова партія “трьохсотих” (поранених, — ред.)… Їх просто неба поклали. І на пекучому сонці, там близько 40 градусів температура, вони чекали на першу медичну допомогу протягом 18 годин”, — розповів Дмитро Снєгирьов.

Читайте також: Армія РФ зазнає максимальних втрат — цифри, причини, мотивація (ВІДЕО)

Нагадаємо, загальні втрати російської армії від початку повномасштабного вторгнення в Україну перевищили 561 тис. військових. Лише за останню добу втрати окупантів в особовому складі становили понад тисячу осіб.

Читайте також: Росіяни на фронті гинуть тисячами — як РФ намагається поповнити мобілізаційний ресурс (ВІДЕО)

Прямий ефір